Mainos
Tony Hawk’s Pro Skater -pelit toivat milleniumin kynnyksellä skeittipelit jokaisen taviksen näppeihin. Kuinka hyvin Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 Remastered palauttaa muistot ja peli-ilot mieleen?

Vuonna 1999 se alkoi. Pikkuhiljaa maailman tunnetuimmaksi skeittariksi etenevä Tony Hawk loi urheilu-uraansa ja teki rullalautaneppailua, -kikkailua ja -dippailua valtavirtaviihteeksi. Action-peleistä tunnettu Neversoft rakensi pelin, jolta kukaan ei odottanut mitään, ja joka juuri siksi oli niin pirullisen kova. Tony Hawk’s Pro Skater sai nopeasti pari toinen toistaan parempia jatko-osia, joista tuli suuria menestyksiä.

Nyt Vicarious Visions on kääntänyt kaksi ensimmäistä Haukka-klassikkoa Unreal 4 -pelimoottorille ja päivittäneet konseptin retrohengessä nykyaikaan.

Mainos

Kaksin verroin haastetehtäviä

Koska peli koostuu kahden Tony Hawk -pelin sisällöistä, riittää skeitattavaa kosolti. Pelin karttoja on 19 kappaletta ja näiden lisäksi omia voi tehdä editorilla niin monta kuin sielu sietää.

Varsinaisessa pääpelitilassa kenttiä ja niiden haasteita avataan yksi kerrallan. Jokaisessa skeittimestassa on vakiohaasteet kuten kerää S-K-A-T-E-kirjaimet ja suorita maksimipistemäärä. Lisäksi kentissä on kenttäkohtaisia kerättäviä, jotka tulee saada kerättyä kahden minuutin sisällä uusien kenttien ja haasteiden avaamiseksi. Koukku on välitön.

Toisena koukkuna on vaatteiden, lautojen ja hahmojen tuunaus. Jokaiselle hahmolle voi kerätä erikoiskykyjä ja vaatekertaa. Lisäksi oman hahmon voi luoda editorilla aivan minkälaiseksi kekkuliksi haluaa, jos siltä tuntuu.

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 -hahmoeditori
Editorilla voi luoda oman rullalauta-Raunon.

Mekaniikat suoraan ysäriltä

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 luottaa samoihin mekaniikkoihin kuin milleniumina. Peli on raakaa arcadea, joissa X:stä hypätään, neliöstä vedetään flipit, ympyrästä cräbit ja kolmiosta grindataan tangoilla. Ylös + alas tuottaa manuaalin.

Ohjaaminen tulee luonnostaan selkärangasta, mikäli pelaaja on nakuttanut Haukkaa jo 2000-luvun taitteessa. Ohjaaminen käy parhaiten ristiohjainta vatkaamalla tatin sijaan, sillä osa komboista on yksinkertaisesti helpompaa painella kuin veivata. Kun Haukan kanssa on vatuloinut pari tuntia, alkaa kombojen tuottaminen sujua ja pistekertoimet kasvaa.

Toimii kuin tauti, koukuttaa kuin kokaiini

Kuten sanottu, peli on arcaderullailua, joka on aika nopeasti pelaajan hallussa. Pelaaminen on kivaa ja koukuttavaa. Haasteita huomaa grindaavansa aivan tulessa, ajantajun katoavan täysin. Piilotettujen esineiden metsästys, easter eggit ja pistesaalistus on yhtä koukuttavaa kuin milleniumina, joten Tony Hawk -pelien voi helposti sanoa vanhentuneen esimerkillisesti.

Remasterointi on toteutettu mekaniikoiltaan varsin loistavasti, joten Vicarious Visionsille voidaan nostaa reilusti hattua. Neversoftin alkuteoksille ei hävitä laisinkaan.

Näyttävä ja rokkaava

Pelin grafiikkaa on päivitetty myös esimerkillisesti. Unreal 4 -pelimoottori tuottaa hienot valaistukset ja kauniit tekstuurit. Peli näyttää juuri niin hyvältä kuin ajan kultaamissa muistoissa Pleikkari ykkösen Tony Hawk näytti. Nyt kun oikeasti kurkataan, miltä ensimmäiset haukat todellisuudessa näyttivät, on Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 niihin verrattuna suorastaan fotorealistinen.

Ylistystä tulee myös äänistä. Skeittitehosteet ovat sitä mitä odottaa, mutta musiikista tulee se todellinen fiilis. Punkki ja rokki pauhaa nonstoppina pelissä ja latausvalikoissa. Meininki ei pysähdy koskaan ja nostalgia suorastaan valuu pelaajan korvista. 37 rajua raitaa viimeistelevät rullalautakokemuksen minttiinsä.

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 -pelin ramppihaaste.

Kannattaako ostaa?

Kaikille, joille Tony Hawk -pelit olivat suurta mannaa 2000-luvun taitteessa, Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 on peli, joka kannattaa hankkia. Jos ei nyt, niin ainakin sitten alennusmyynneistä, sillä tässä on tapaus, joka vie vapaa-ajan tunnit pitkäksi aikaa. Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 on erittäin onnistunut ja esimerkillinen remasterointi, mutta myös uusille pelaajille varsin päräyttävä ja koukuttava pelikokemus, jota ei yksinkertaisesti kannata missata. Heelflippeisät suositukset!

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 Remastered
90 %
Edellinen artikkeliNämä ovat Disney+-palvelun syyskuun uutuussisällöt
Seuraava artikkeliMicrosoft vahvisti Xbox Series X -konsolin hinnan Suomessa
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
tony-hawks-pro-skater-1-2-arvosteluTony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 on erittäin onnistunut ja esimerkillinen remasterointi, mutta myös uusille pelaajille varsin päräyttävä ja koukuttava pelikokemus, jota ei yksinkertaisesti kannata missata.