Mainos

Mobiilipelit ovat vielä tietokone- ja konsolipelien “pikkuveljiä”, mutta niistäkin löytyy useita kokeilemisen arvoisia pelejä. Viime vuonna Nintendo raportoi aloittavansa pelien tekemisen myös mobiilialustoille. Useat julkaisijat seurasivat Nintendon esimerkkiä ja sovelsivat tunnettujen pelisarjojen pelejä niin ikään älylaitteille.

Listasimme viisi kovaa mobiilipeliä, jotka kannattaa kurkata.

5. Sonic Dash

Mainos

Mahdollisesti paras Sonic-peli viiteentoista vuoteen on Sonic Dash. Sonic on nopea, grafiikka on hyvä ja puutteet minimaalisia. Tämä kaikki yhdistyy äärellisessä juoksupelissä, ja mikä pelisarja onkaan sopivampi kyseiseen genreen kuin Sonic the Hedgehog? Valitettavasti pelin ensimmäinen taso pohjautuu vanhoihin tasoihin, joita on nähty jo aiemmissa peleissä. Kun pelissä etenee, tasot kuitenkin muuttuvat. Silloin tällöin pelissä törmää vanhoihin tuttuihin loppuvastuksiin, jotka tuntuvat samalta ja toimivat samalla tavalla kuin klassisissa Sonic-peleissä.

4. Hitman GO

Hitman GO on peli, joka sopii sekä Hitman-pelisarjan tunteville tai uusille pelaajille. Pelin peruskonsepti on säilytetty samana kuin originaalissa Hitman-sarjassa. Agentti 47 liukuu piirilevyn näköisellä pelilaudalla ja suorittaa salamurhaajan tehtäviään piilossa muiden katseilta. Tasoja pelissä on enemmän kuin tarpeeksi ja uusia ominaisuuksia löytyy jokaiselta tasolta.

Hitman GO on rehellinen pulmapeli, jossa ratkaisut ovat pelaajan käsissä. Ainoa merkittävä ero alkuperäiseen sarjaan on pelin loppu, joka normaalissa pelissä jää avoimeksi.

Hitman GO:ssa edistyminen on melko lineaarista ja voi melkein sanoa, että menestykseen on vain yksi tie.

3. Lara Croft GO

Noin vuotta myöhemmin Hitman GO:n tekijöiltä ilmestyi Lara Croft GO, Tomb Raiderista tutun Laran nimikkopeli älylaitteille. Square Enix onnistui kuitenkin antamaan pelille oman uniikin tyylinsä, joka erottuu Hitman GO:sta täysin.

Lara Croft GO:ssa painopiste on seikkailussa. Tasot, joita pelistä löytyy yli 40, ovat suurempia ja monimutkaisempia. Taustalta löytyy keräilyesineitä, kuten jalokiviä ja patsaita. Niihin ei kuitenkaan tule kiinnittää liialti huomiota, sillä vaaralliset hämähäkit, liskot ja muut villieläimet ovat vapaalla jalalla, ja odottavat sopivaa hetkeä hyökätä Laran kimppuun. Jokainen Laran liike saa ympäristön vastaamaan siihen omalla liikkeellään. Aivan kuten Hitmanissä, vaarallisia nuolia, teriä, karikoita ja jättiläismäisiä lohkareita tulee joko välttää kokonaan tai manipuloida siten, että Lara pääsee kulkemaan kaikkien tasojen läpi pelin loppuun.

2. Rayman Adventures

Rayman Adventures on Ubisoftin uusin mobiilipeli. Toisin kuin kaksi aiempaa Rayman mobiilipeliä, Rayman Adventures on ilmainen peli.

Raymanin tehtävänä on pelastaa pieniä ja söpöjä olioita, Incrediballseja, jotka puolestaan auttavat jättiläispuuta kasvamaan pelin edetessä pidemmälle. Suurin osa pelistä vaatii taitoa, mutta se ei kuitenkaan ole niin ylivoimainen, että tasoja tarvitsisi suorittaa uudelleen ja uudelleen. Rayman kuitenkin juoksee suhteellisen nopeasti, joten sen ohjaaminen oikeaan suuntaan vaatii nopeat refleksit.

Pelin kaava sopii mobiilialustalle kuin nakutettu. Tasojen suorittaminen kestää vain muutaman minuutin, olkoonkin, että tasot ovat täynnä yllättäviä käänteitä ja salaisia alueita.

1.Fallout Shelter

Fallout Shelter -mobiilipeli tuli ladattavaksi heti Bethesdan E3-messuilla pitämän Fallout 4 -esittelyn jälkeen.

Pelin tarkoituksena on rakentaa ja ylläpitää holvia (Vault), ja pitää sen asukkaat tyytyväisenä, ruokittuna turvassa ulkomaailman vaaroilta. Mitä suurempi ja tehokkaampi holvi, sen parempi. Holvin eri huoneissa tuotetaan energiaa, laitetaan ruokaa ja tehdään aseita. On kuitenkin pelaajan tehtävä päättää kuka holvin asukkaista on paras työskentelemään kussakin huoneessa. Ajan kuluessa asukkaita voi kouluttaa käyttämällä pelin SPECIAL-statistiikkajärjestelmää. Siitä on hyötyä, kun asukkaita lähetetään joutomaalle etsimään uusia aseita ja panssareita. Ne suojaavat holvin asukkeja vihollisilta, jotka yrittävät rynnätä holviin vähän päästä.

Fallout-sarjasta tunnettua suurta avointa maailmaa ei voi verrata tähän mobiilipeliin, mutta se on mukava minipeli, josta riittää iloa pitkäksi aikaa.

Teksti: Esther K.

 

Mainos