Mainos
Muun muassa No More Heroes -peleistä tuttu Suda51 palaa Travisin tarinaan indiepelien hengessä. Pienimuotoisempi Travis Strikes Again: No More Heroes -arcade-iloittelu sopii Suda51-faneille, mutta entä muille?

Travis Strikes Again on yläkulmasta kuvattu tyylitelty actionseikkailu, sekä paljon muuta. Huumehöyryiseen pelikonsolimaailmaan sijoittuva peli ottaa ilon irti pelimekaniikastaan vierittämällä erilaisia mukaelmia eri indiepeleistä konsolipelimaailmansa mukaisesti.

Travis Strikes Again: No More Heroes -pelin tarinassa Travis Touchdown otti Badmanin palkkatappajatyttären Bad Girlin hengiltä. Tästäpä tulistuneena Badman lähtee kostoretkelle ottamaan Travisiltä hengen. Badmanille selviää että erikoisen pelikonsolin pelit läpäistyään, peli toteuttaa yhden pelaajan toiveen; Badman toivoo saavansa tyttärensä takaisin henkiin. Kumpainenkin, Badman ja Travis imaistaan oudon pelikonsolin sisään, ja aivovamma alkaa tehdä tuloaan.

Mainos

Indie-näkökulma edellä

Suda51 on tunnettu hieman erikoisista peleistään. Useammassa pelissä käsikirjoittajana ja tuottajana huseerannut Japanilaismies palaa Travis Strikes Again -pelissä jälleen ohjaajan pallille, ja pistää punkhippulat vinkumaan.

Suda51 on kokenut, että Grasshopper-firmansa on kuin indiefirmat, ja siksi on Travis Strikes Againin myötä halunnut osoittaa kannatuksensa ja kunnioituksensa muita indiepelejä, ja niiden tuottajia kohtaan. Ohjaus peliä varten on aiemmista No More Heroes -peleistä yksinkertaisestettu huomattavasti, jotta peliä voi pelata yhdellä Nintendo Switchin Joyconilla.

Pelissä on myös tietysti kaksinpelimahdollisuus.

Näppärää ja yksinkertaista

Pelaaminen on melko näppärää ja yksinkertaista, joskus tyylikästä, joskus todella rumaa. Käsikirjoitus on sitä taattua överiä Sudaa, ja jos tästä diggailee, uppoaa tämä indiepeleistä ammentava pikkuseikkailu myös pelaajaan kuin lasermiekka hieman haalistuneeseen seitan-kinkkuun. Jos taas Travisin ja Sudan touhut ovat ennestään tuntemattomia, tarjoilee peli melko matalan kynnyksen miehen aivoituksien kelkkaan hyppäämiseen.

Pelin ehkä suurin ongelma on sen presentaatio. Toisinaan vangitseva, toisinaan suttuisen ruman oloinen peli sekä imaisee, että työntää luotaan. Jos överihkö käsis ei lämmitä, saattaa Traviksen uusimmat seikkailut jäädä hyllylle pitkiksikin ajoiksi.

Pettymysvaraus

Travis Strikes Again on mielenkiintoinen kokeilu, muttei missään nimessä täysiverisen No More Heroesin jatko. Suositellaan pettymysvarauksella.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Travis Strikes Again: No More Heroes
68 %
Edellinen artikkeliBoneworks on seuraava VR-räiskintöjen kuningas?
Seuraava artikkeliNämä ovat kaikkien aikojen kovimmat aikamatkustuselokuvat
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
travis-strikes-again-no-more-heroes-arvostelu-indiemattoa-pettymysvarauksellaTravis Strikes Again on mielenkiintoinen kokeilu, muttei missään nimessä täysiverisen No More Heroesin jatko. Suositellaan pettymysvarauksella.