Mainos
Suomenkielisen Wikipedian mukaan trial, eli taitoajo on moottoripyöräilyn vanhin urheilulaji. Muinaiset kreikkalaisetkin olisivat todennäköisesti harrastaneet taitoajoa, mikäli vain ammoiset egyptiläiset olisivat viitsineet keksiä polttomoottorin.

Trials Rising on suomalaisen pelistudion, RedLynxin Trials-pelisarjan uusin tulokas. Pelisarjan perusideana on suoriutua erilaisista, toinen toistaan vaikeimmista trial-radoista mahdollisimman nopeasti.

Verrattuna pelisarjan aikaisempiin osiin, Trials Rising tuo mukanaan monia uudistuksia, kuten uuden tyyppiset kilpailut ja aiempaa laajemmat pelihahmon sekä pyörän muokkausmahdollisuudet. Näiden lisäksi uutuutena on superjännittävä, ratkiriemukas, kokonaisvaltainen co-op-kokemus: Tandem Bike.

Mainos

Matkailu- ja moottoripyöräpeli

Trials Rising -pelin useat radat ja aktiviteetit sijoittuvat eri puolille maailmaa. Esimerkiksi Ameriikkojen Hollywoodissa pelaaja viilettää elokuvastudion läpi, ja Venäjälle sijoittuva rata kulkee muun muassa ohjussiilojen yli.

Kaikki kilpailut on jaettu liigoihin, ja jokainen liiga päättyy stadionilla järjestettävään finaaliin. Pelaaja pyrkii luonnollisesti suoriutumaan liigasta seuraavaan, ansaiten samalla XP:tä, leveleitä ja coineja (suomeksi kokemuspisteitä, tasoja ja markkoja).

Liigakilpailujen lisäksi pelaaja voi hioa taitojaan professori FatShadyn opastuksella University of Trials -ajokoulussa.

Pahuksen tarrat!

Välillä sponsorit, kuten Fox Racing Gear, KTM ja RedLynx tarjoavat pelaajalle Contracts-erikoishaasteita. Näistä palkinnoksi tarjotaan lisää rahaa, ja erilaisia pelihahmon ja pyörän kustomointiin käytettäviä tavaroita.

Kun pelaaja saa levelin tai voittaa haasteen, hänet palkitaan Gear Crate -laatikolla. Varsinaisia varusteita, vaatteita tai prätkän osia saa kuitenkin liian harvoin.

Valitettavan usein laatikossa on tarroja, joita voi läiskiä pelihahmon varustukseen tai pyörään. Vaikka tarrojen avulla ulkonäköä voi räätälöidä lähes loputtomiin, itse kaipaan lisää varsinaisia tavaroita. Toki mikromaksuhelvetistä voi ostaa tammenterhoja, joilla saa puolestaan lunastettua ulkonäköä muuttavia elementtejä, kuten vaatteita ja mopon osia – halutessaan myös niitä tarroja.

Telakoidutaan tandemina

Trials Rising -pelistä voi nauttia myös oikeiden pelaajien kanssa. Saman koneen ääressä kimppakivaa voi pitää enintään neljän pelaajan voimin. Online multiplayer mahdollistaa kahdeksan pelaajan samanaikaisen kisailun. Näiden vaihtoehtojen lisäksi Trials Rising esittelee uuden Tandem bike -pelimuodon, jossa saman pyörän selässä istuu kaksi pelaajaa. Molemmat pelaajat jakavat puoliksi pyörän kaasun ja jarrun käytön, sekä ohjauksen. Jos ei halua olla tekemisissä oikeiden ihmisten kanssa, omaa suoritustaan on mahdollista kirittää muiden pelaajien haamuajajia vastaan.

Kaiken kattava editori

Jos pelattava jostain syystä loppuu kesken, pelin kattava rataeditori mahdollistaa täysin uusien ratojen luomisen. Editori sisältää yli 8000 objektia ja tehostetta, myös pelisarjan aikaisemmista osista. Luodut radat voi jakaa pelin omaan Track Centraliin muiden pelaajien ajettaviksi.

Graafisesti uudistunut

Verrattuna aikaisempiin Trials-peleihin, suurimpana visuaalisena päivityksenä ovat näyttävämmät partikkeliefektit ja ratojen yleinen ulkoasu. Pelatessa tuntuu, että näytöllä on aiempaa enemmän tavaraa ja tapahtumaa. Radan taustalla lentelee niin helikoptereita, ohjuksia kuin tomaattejakin. Animointi on sulavaa ja grafiikka kaunista. Kokonaisuudessaan Trials Rising on hyvännäköinen peli.

Ajomalli on jalostunut edellisistä. Se tuntuu tarkemmalta ja jämäkämmältä verrattuna pelisarjan aikaisempaan Trials Fusion -osaan.

Pelin taustakappaleiden valinta on onnistunut. Musiikki on melko neutraalia, eikä häiritse pelaamista. Moottoripyörän äänet ovat aidon kuuloiset, mutta jatkuva pärinä ei silti ala ärsyttämään.

Loppukaneettina voi sanoa, että Trials Rising on nätti peli, joka tarjoaa tuttua ja turvallista viihdettä pitkäksi aikaa. Henkilökohtaisesti huonoksi puoleksi koen tarrat, mutta annettakoon tämäkin anteeksi, koska pakoputkesta tulee liekkejä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Trials Rising
80 %
Edellinen artikkeliStar Wars Jedi: Fallen Order paljastetaan 13. huhtikuuta
Seuraava artikkeliJessica Chastain: ”Se, osa 2 sisältää ennätysmäärän verta!”
Kirjoittaja on tunnetaan myös YouTube-hahmo Keijo's Theoryna.
trials-rising-arvostelu-pcLoppukaneettina voi sanoa, että Trials Rising on nätti peli, joka tarjoaa tuttua ja turvallista viihdettä pitkäksi aikaa. Henkilökohtaisesti huonoksi puoleksi koen tarrat, mutta annettakoon tämäkin anteeksi, koska pakoputkesta tulee liekkejä.