Mainos
Haaveiletko lähetin urasta, mutta se ei syystä tai toisesta ole mahdollista? Ei hätää, nyt voit harjoittaa tavaroiden kuskaamista digitaalisesti, Truck and Logistics Simulator -pelin ihmeellisessä maailmassa.

Saksa on simulaattoripelien taivas. Sakasalaiset ovat tehneet simuja ties miestä tavallisen arjen työmaasta. Eniten saksalaisia kuitenkin kiinnostavat erilaiset autoihin ja työkoneisiin liittyvät simulaattorit. Sama tuntuu vetävän täällä Suomessakin.

Nyt turkkilainen Simula Games on tehnyt simulaattori-innostuneille markkinoille Truck and Logistics Simulator -pelin, jossa pelaaja lastaa kaikessa yksinkertaisuudessaan kamat kyytiin ja kuljettaa ne A-pisteestä pisteeseen B.

Mainos

Pelaaminen käy työstä

Koska kyseessä on transportaatiosimulaatio, ei pelissä ole tarinaa. Pelaaja vain päättää, minkälaisella autolla haluaa tavaraa kuskata ja tekee sitten raakaa ajoduunia saadakseen sen. Aivan helppoa herkkupelien ostaminen ei suinkaan ole, sillä duunia on painettava.

Autoluettelosta löytyy tähän mennessä pieni ranskalaispakettiauto, amerikkalainen ja saksalainen lava-auto, fordihtava pakettiauto, kuorma-auto sekä rekka-auto ja Audi, jolla voi vain kruisia pimppirallia.

Lava-autoihin ja pakettiautoihin lastataan pääsääntöisesti joko eurolavallisia pahvilaatikoita tai niillä kuljetetaan aggregaatteja työmaalta toiselle. Rekan nupilla pääseekin sitten jo hauskempiin kuljetettaviin, nimittäin trailereihin ja niille lastattaviin työkoneisiin. Näistä saa maistiaisen yllä olevan videon loppupuolella.

Oivat muokkausvaihtoehdot, mutta tylsää grindia

Pelissä pääsee tuunaamaan omistamiaan ajoneuvoja yllättävän kattavasti. Maalipinnan värin, auton sisustan värit, mittarivalot ja ajovalot sekä ikkunoiden tummennus ovat muokattavissa. Moottoriin tai renkaisiin ei kuitenkaan pääse kajoamaan.

Pelin avoin maailma sijoittuu jonkinlaiseen eurooppalaiseen suurkaupunkiin, jossa ajellaan joko yksin tekoälyliikenteen kanssa tai moninpelissä muiden samanhenkisten simukuriirien kanssa. Ei ole väliä kummassa pelaa, yksin- vai moninpelissä, sillä oma eteneminen tallentuu kaikesta huolimatta. Moninpelissä on siis samat rahat ja autot kuin yksinpelissä.

Yksi merkittävä tekijä kaupungista ja maisemista kuitenkin puuttu. Ihmiset. Ihmisiä ei nimittäin ole muualla kuin autojen rateissa. Tämä tekee kaikesta hieman tyhjää, tympeää, hiljaista ja koronakaranteenimaista. #Oispavilinää.

Mahtavat fysiikat ja yllättäviä ajoneuvoja

Vaikka pelin grafiikat eivät ole viimeisintä huutoa, ovat pelin fysiikat kuitenkin yllättävän hyvät. Peli on mitä mainioin ohjata ratilla ja polkimilla, mutta myös ohjaimella. Autot ovat painavia ja massa tuntuu. Jousitukseen ja rengasfysiikoihin on panostettu. Tämä tekee pelin autopornosta kivan katsella ja kikkailla.

Kolarifysiikat ja romuttuminen on kuitenkin pientä. Autot taipuvat muodoiltaan kolareissa, mutta esimerkiksi ikkunat, valot tai puskurit eivät säpälöidy eivätkä irtoile.

Visuaalisuudet mennyttä sukupolvea

Kuten mainittu, grafiikka ei ole viimeisintä huutoa. Vaikka sen valaistus on mainio ja kohtalaisen realistinen, ovat tekstuurit ja 3D-mallit kökköjä. Tavallaan peli näyttää ihan kivalta, mutta yksityiskohdat ovat rapeita ja niitä on vähän. Ymmärtäähän sen, sillä pelin takaa löytyy vain neljä ihmistä eikä 3000 devaajan jättijoukkoa.

Kannattaako ostaa?

Truck and Logistics Simulator on vasta early accessissa, mutta se on silti jo myytävä tuote, joten arvosansa peli saa. On ymmärrettävää, että peli ei voi vastata laadultaan AAA-tuotteita, mutta omassa genressään se on yllättävän hyvä.

American Truck Simulator ja Euro Truck Simulator 2 valitettavasti pieksevät monella eri saralla Truck and Logistics Simulatorin, mutta tässä on silti jotain mitä niissä ei ole. Esimerkiksi trukit ja kauhakuormaajat, joilla voi myös ajaa ja tehdä töitä. Eli pelkkään kuljetukseen ei ole tyytyminen.

Truck and Logistics Simulator käy kuitenkin nopeasti tylsäksi, sillä päägraindi on nimen omaan laatikoiden kuskaamisessa samoja teitä pitkin edestakaisin. Jos havittelee aina suurinta palkkiomäärää, jotuu ajamaan samojen keskuksien välillä. Jos taas pienempi raha kelpaa, laajenevat reitit ja paikat mielenkiintoisimmiksi.

Simulaattori-innostuneiden kannattaa tsekata Truck and Logistics Simulator ehdotomasti alennusten aikaan, esimerkiksi nyt Steamin kesäalesta. Peli on juuri sitä mitä se lupaakin, eli kuljetusta. Fysiikoista ja ekstra-ajoneuvoista tulee plussaa, mutta itseääntoistavasta grindista, rapeista grafiikoista ja kaupungin tyhjyydestä miinusta.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Truck and Logistics Simulator
60 %
Edellinen artikkeliMafia: Definitive Edition myöhästyy – uutta pelikuvaa kuitenkin luvassa heinäkuun lopussa
Seuraava artikkeliThe Crew 2 -autopeliin tulee Hollywood-viboja mm. Paluu tulevaisuuteen -auton myötä
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
truck-and-logistics-simulator-arvosteluTruck and Logistics Simulator on juuri sitä mitä se lupaakin, eli kuljetusta. Fysiikoista ja ekstra-ajoneuvoista tulee plussaa, mutta itseääntoistavasta grindista ja rapeista grafiikoista miinusta.