Mainos
Aloittelevalle eSports-jyrälle tai ihan kasuaaliinkin pelaamiseen innostuneelle Makelle tai Pirjolle, notkuvat kaupan hyllyt pelaamiseen tarkoitettua laitteistoa, aina sieltä muutaman kympin pallohiirestä useamman sadan euron vimputtimiin. Alkutaipaleessa olevalle perselihasreenaajalle saattaa mennä sormi suuhun, valittaessa itselle ja lompakolleen sopivaa vaihtoehtoa.

Trust Gaming on alkanut todenteolla tahkomaan pelaajille lompakkoystävällisiä ratkaisuja. Nyt on testissä langallinen GXT 180 Kusan -nimellä kulkeva pelihiiri, joka poikkeaa Trustin räikeistä ja futuristisista hiiristä. Se nojaa tavalliseen ja tyylikkääseen ulkoasuun, mikä sopii tällaiselle vanhalle pierulle mukavasti, vaikkakaan vanhoja Volvon puupaneeleita ei hiirestä löydykään.

Hiiri on saanut kasteessa nimen Kusan

Optimoitu e-urheiluun?

Trustin tuotesivujen mukaan hiiri on optimoitu eSports- ja kilpailulliseen pelaamiseen. Hiiri on myös suunniteltu yhteistyössä Epsilon eSports -peliryhmän kanssa. Tätä en heti allekirjoita.

Mainos

Toki hiiri on laadultaan niin hyvä kuin 50€:lla saa, mutta kovimmille elektronisen urheilun ammattilaisille GXT 180 ei välttämättä ole se ensimmäinen vaihtoehto – mutta jos ala kiinnostaa aloittelevaa, on tässä mukiinmenevä vaihtoehto, jossa on tarpeeksi kaikkea mitä aktiivisempi pelaaminen tarvitsee.

No, miltä se tuntuu kädessä ja mitä sillä voi tehdä?

Kiiltäväpintainen, kevyt ja matala hiiri liukuu alustalla moitteetta, mutta on allekirjoittaneelle aivan liian kevyt köntti. Käsi ei kuitenkaan ala useammankaan tunnin aktiivisen pelaamisen jälkeen kipeytyä, kunhan ei rutista hiirtä koko kylän voimalla, kuten minä.

Koko on muuten isommallekin käpälälle hyvä ja peukalonäppäimille osuu helposti, mutta ei vahingossa.

Rullassa on pieni grippi ja se toimii porrasmaisesti, joten esim. aseiden vaihtaminen fps-peleissä on helppoa, toisin kuin portaattomissa rullissa vaihtaminen on lähinnä epileptinen kokemus.

Hiiren kytkimet ovat perinteiset asiansa ajavat. Halutessaan kaikkia kuutta nappia voi konfiguroida, mutta DPI-nappi hiiren selässä naksahtaa halvan kuuloisesti kuin Esperi Caren hoidokin akillesjänne.

Värikkäästi liukuu

Puolimuokattavat värisäädöt

Trustin kotisivuilta voi hiirelle imaista oman softan, millä voit konfiguroida nappeihin mitä toimintoja haluat ja halutessasi säätää 5 eri profiilia hiiren muistiin, jolloin omat säädöt jokaiseen pysyvät aina mukana vaikka tietokonetta vaihtaisikin.

Ohjelmasta löytyy myös RGB-värisäätimet, joilla voit muokata haluamasi värin hiiren napeille ja logolle. Valitettavasti kaikille napeille on valittava aina sama väri, joten täysin kustomoitava estettiikkaporno jää tästä leikistä pois.

Värit saat joko pysyväksi, hehkuvaksi tai vaihtuvaksi ja käytössä tietenkin koko RGB-väriavaruus.

Softalla hiiri omannäköiseksi

Rittävä rotta

Hiirestä löytyy optinen Pixart 3325 -sensori, joka tarjoaa 100-5000 DPI:n tarkkuuden. Tämä riittää ihan kivasti peleihin.

GXT 180 sopii niin vasen- kuin oikeakätisillekin, ja kuminen 180 cm pitkä johto on pöytäkäyttöön sopiva eikä se pane hanttiin hiirtä ahnaasti köyrittäessä.

50 €:n hintalapulla varustettu Trust GXT 180 Kusan Pro Gaming Mouse on kaikessa vaatimattomuudessaan oivallinen valinta aloittelevalle, ja miksei myös kokeneellekin pelaajalle, mutta ei pärjää tämän hetken kalliimpien pelihiirten mittelössä. Eipä sen tosin tarvitsekaan.

Testipelit Kusanin kurituksessa olivat: Rust, Doom, Quake Champions, Diablo 3, Cities Skylines, Resident Evil 2 Remake ja satunnainen surffailu aikuisviihteen ja kissakuvien parissa.

Speksit:

Tässä vielä tarkempaa speksiä nörteille suoraan Trustin kotisivuilta:

Total size (mm) 125x66x40
Total weight 107 g
Ergonomic design yes
Connectivity
Connection type wired
Connector type USB-A
Cable length main cable 180 cm
USB version 2.0
Features
On-board memory yes
Software included yes
Special features – Developed for eSports – High grade gaming sensor – Advanced gaming software
Gaming
Designed for gaming yes
Game type FPS, MMO, MOBA, RPG, RTS
Input
Power source USB
Sensor
DPI range 100 – 5000 dpi
Sensor technology mouse optical
Acceleration 20 G
Polling rate 125-1000Hz
Tracking speed 100 ips
Compatibility
Compatible Software Platforms Windows 10, Windows 8, Windows 7
Control
Horizontal scrolling no
Controls right, left, mid, forward, backward, dpi loop
Number of buttons 6
DPI button yes
Programmable buttons yes
Number of Programmable buttons 6
Adjustable weight no
Macro programming yes
Left-right handed use right-handed
Scroll wheel yes
Trackball no

 

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Trust GXT 180 Kusan Pro Gaming Mouse
Edellinen artikkeliCrazy Rich Asians -arvostelu (Blu-ray) – aasialaisromantiikkaa amerikkalaisittain kerrottuna
Seuraava artikkeliMichael B. Jordan joutui terapiaan Black Panther -kuvausten jälkeen
Juha-Matti, eli kansansuulla Jusku, on Respawnin kokovartalokoomikkokriitikko, jonka kärkkäät ajatukset ja villit oivallukset tekevät peliarvioiden lukemisesta astetta hervottomampa. Jusku on myös yksi Respawn.fi Podcastin vakioäänistä. Myös aiheuttaa kaaosta lakkoilemalla ahkerasti!