Mainos
Trustilta löytyy budjettihintaisille kilkkeille myös huutotorvipuolelta reilusti tarjontaa. Nyt testipenkkiin on ruuvattu ahnaasti Trustin uusin GTX 252 Emita Streaming -mikki. Onko siitä mihinkään vai joutaako verkon painoksi? Sukelletaan syvemmälle siis!

GXT 252 Emita on juhlapuheiden mukaan tarkoitettu vloggaajille, dubbaajille, podcasteihin ja akustisen musiikin tallentamiseen sekä suoratoistoon. Emita on työpöytämalli, joten pitkiä lisävarsia ei sen mukana tule, vaan jykevä betonijalka hoitaa notkumisen tiskillä. ”Emppu” toimitetaan myös alumiinisessa kantolaukussa, joten sen saa kätevästi mukaan reissulle vaikka Uuraisille jos huutokauppakeisari Palsanmäkeä haluaa haastatella.

Laukku on kiva ja se saa myös kriitikon hymyilemään

Muodot esiin

Muodoiltaan Emita on klassinen lyyli. Konkkamikki kulmikkaineen sivuineen jököttää betonijalalla pitäen suun edessä pop-filtteriä, joka vaimentaa kovimmat yskökset sylkikuplat.

Mainos

Pop-filtteriä voi vääntää asentoon kuin asentoon, ja sitä voi käyttää halutessa myös muiden mikkien kanssa helpon kiinnitysmekanismin johdosta. Mikin päähän voi asettaa mukana tulevan vaahtosukan jos keuhkokuume on ankarampaa sorttia.

Itse mikrofoni sullotaan shock-mounttiin, eli tärinää vaimentavaan pidikkeeseen ja se istuukin siihen tiukasti kuin golf-hansikas. Emita kytketään atk:n USB-paikkaan jykevällä kaapelilla. Koko laitoksen voi luonnollisesti purkaa osiin nopeasti ja helposti. Kasaamisohjeita ei tässä tarvita.

Emitaa ei haittaa lumeton talvi

Laatua vai kakkoslaatua?

Emitan äänenlaatu on yllättävän kirkas hintansa suhteen, ja se imaisee pienimmätkin pihahdukset sisäänsä. Tämä on myös Emitan heikkous, sillä joka ikinen näppäimistön kalahdus ja hiiren klikkaus tallentuvat raidalle selkeästi, vaikka Trustin sivuilla kehutaan jalkatuen tappavan kaiken kolinan. Siksi sitä ei pelikäyttöön kannata hommatakkaan, eikä sitä ole siihen tarkoitettukaan, vaikka striimausmikistä onkin kyse. Striimata nyt kun voi vaikka omaa napaansa eikä siihen tarvita näppäimistöä. Testasimme kuitenkin Discord-ohjelman lävitse äänenlaatua ja tuomiona Emita sai ”huonon headsetin” arvonimen.

Akustisen kitaroinnin äänen mikki käsittelee hyvin, mutta vaatii akustiikkalevyillä tai naapurin Jyrkin kusisilla patjoilla vuoratun pesän, jossa kaiun saa tapettua. Kotikäytössä toimii silti ihan tarpeeksi joten ei muutakuin Burzumia nauhalle. Studiomikiksi hommaisin kuitenkin jotain muuta kuin Emitaa.

Mitään erillistä ohjelmistoa ei Emitalle ole olemassa, vaan säätömahdollisuudet rajataan kolmannen puolen ohjelmistoihin ja Windowsin omiin säätöihin. On/off-namikkaa ei myös laitteesta löydy, vaan mikki on USB-kaapelin kytkennän jälkeen valmis rientoihin.

Sininen ledi ilmaisee mikin olevan kytkettynä

Kannattaako ostaa?

Noin 120 euron hintainen Emita on ihan kelpo vaihtoehto uusille vloggaajille ja sisällöntuottajille. Mukana kulkeva mikrofoni on kompakti ja nopeasti käyttöönotettava vaihtoehto varsinkin paljon reissaavalle immeiselle. Vaativampaan makuun suosittelen vaikka Bluen Yetiä.

Mainos