Mainos
Trustin irvileuat ovat nostaneet päätään tehokkaasti viime vuosien saralla, joten tuotteita on tullut ulos pelaajille mukavaan tahtiin, laadun heitellessä kehnosta kurkoon. Tällä kertaa uusi EXXO – striimaajille taottu pelimikki on saapunut armottomaan Respawnin ahjoon, ja tulosta ihmetellään nyt.

Trust EXXO Streaming Microphone on kardioidinen pelimikki tukevalla jalustalla. EXXO:lla voi harrastaa myös akustista luutun vasenniplausta, jonka mikki taltioi taidokkaasti estäen ulkopuolisen hälyn tallentumista savikiekoille. Kardioidisessa suuntauksessa ääni tallentuu siis parhaiten edestä ja heikoimmin sivuilta.

Mainos

Mikrofonin kasauksen jälkeen USB-johto kiinni joko ATK-laitteistoon, Mäkkiin tahi PlayStation 4 -konsoliin, ja eikun striimi auki ja kailottamaan!

Hiljaisemmalle väelle myös ASMR-tallennus hoituu, sillä mikki on yllättävänkin herkkä ja mukana tuleva superlonihattu hiljentää ne kirkkaimmat kitalaen kilahdukset.

Kiinanruusukin on kallellaan EXXOon.

Striiminkestävä muotoilu

EXXO on siro mikrofoni jämerällä jalustalla ja metallisine rakenteineen. Shockmount, jalka ja jalusta ovat selkeästi suunniteltu pitämään yllä ammattilaista näköä, samalla pitäen koon näppäränä. Kapselin sisällä on kuusi erilaista värivaihtoehtoa, jotka voi vaihtaa lennosta näppärästi painamalla gain-kytkintä, joten sitä kehtaa myös videolla näyttää.

Mikin etupaneelista löytyvät gainin lisäksi äänenvoimakkuudensäädin, mute-näppäin sekä kuulokkeille 3,5 mm liitäntä, jolla voit kuunnella omaa ääntäsi viiveettä. Perinteinen, mutta tärkeä lisä äänitasojen viritykseen.

Kytkentäkaapeli pituus on EXXOssa 1,8 metriä eli riittävä, joten varsinkin kannettavien tietokoneiden kanssa ylimääräistä johtokaaosta ei pääse syntymään. Mikrofonin asennus on myös todella helppoa eikä vaadi taaskaan diplomi-insinöörin tai muotoilun korkeakoulututkintoa.

Siisti. Minimalistinen. Hyvä.

Äänen laatu

GXT 256 -koodinimellä kulkevan EXXO:n tallennusjälki on yllättävän hyvä ja kirkas alhaisen hinnan huomioon ottaen. Ulkopuoliset häröäänet eivät tallennu nauhalle ja äänessä on mukavasti myös bassoa. Mikin on tosin oltava suht lähellä puhujaa, mikäli gain-namikkaa ei ole kurittanut melkein kaakkoon asti. Tätä hieman pakoilin, sillä monesti gainin kanssa leikkivä saa äänenlaadun putoamaan roimasti ja lisäämään metallista klangia saundiin. EXXO:a tämä ei haittaa vaan ääni pysyy aikas pirkuleen hyvänä!

Nyt on Bluen Yeti saanut todella kovan vastustajan edullisten erillistä vahvistinta vaatimattomien USB-konkkamikkien tuotesarjaan, vaikka EXXO kalpeneekin piirun verran Yetin monipuolisemman suuntakuvioiden vaihtoehtojen maailmassa. Sama suomeksi, eli EXXO on vain kardioidinen kun taas Yetissä on useampi vaihtoehto erilaisten ääniympäristöjen tallennukseen. Striimauksessa valitsen kyllä tästä lähin EXXO:n.

”Ulkopuoliset häröäänet eivät tallennu nauhalle ja äänessä on mukavasti myös bassoa”

Mikrofoni tallentaa myös hyvin akustista rämpyttelyä joten se sopii satunnaisiin sunnuntai-iltojen efterdaageneista kärsivien luovien immeisten tarpeisiin, kun tuli mokattua edellisiltana ja nyt täytyy lurittaa emännälle sori-biisi. Voit odottaa sovintoseksiä, mutta en takaa mitään. Teräskielisiellä Yamahalla keikuttelu ei myöskään tee ikävää sointivärille vaan homma pysyy puhtaana.

EXXO:a käytettäessä pöytämallisena se kerää näppäimistöjen ja hiirien kilkkeet tarkasti, mutta tähän on helppo ratkaisu sillä EXXO:n shockmountin mutteri on standardi 5/8″, joten sen voit ruuvata kiinni yleisimpiin mikkiständimalleihin.

Trust ja Blue yhdessä. Pyhäinhäväistystä?

Kannattaako ostaa?

Trust GXT 256 EXXO -striimimikistä on vaikea löytää oikeastaan mitään todella huonoa, sillä se on vain yksinkertaisesti loistava mikki hintalaatusuhteeltaan. Vain yksi suuntakuvio heikentää EXXO:n asemaa, mutta siihen tarkoitukseen mihin se on valmistettu, suoriutuu se siitä mukisematta. Tässä on ehdottomasti Trustin parhaimpia striimimikkejä, eikä lompakkoakaan ei tarvitse kurittaa juuri ollenkaan.

Jos olet aloitteleva tai jo puolivälin krouvissa hiihtelevä suoratoistonaama, on tässä erittäin varteen otettava vaihtoehto. Jatkoon!

Mainos