Mainos
Budjettilandiasta taas päivää! Nyt kuulostellaan ja tunnustellaan Trustin 7.1-tietokoneille valmistettua virtuaalitilaäänipelikuulokkeita, jotka tuttuun tapaan eivät maksa mansikoita. Vai maksavatko? Onko ne mistään kotoisin? Kannattaako ostaa?

#blizzed

Kevyet kuupassa

Trust GXT 450 Blizz RGB 7.1 -kuulokkeet ovat todella kevyet, joten pitempikin pelisessio ei rasita kaalia. Korvatkin mahtuvat kuppeihin sisälle mukavasti.

Säätöremmiä kurittamalla saadaan skobet mahtumaan useampaan päämalliin. Kuulokkeiden asentoa joutuu korjaamaan päähän asettelun jälkeen jokaisella kerralla normaalia enemmän, sillä ne muuten lipsuvat helposti pois päästä. Tässä olikin hieman totuttelemista, että löytää itselleen sen sopivan kohdan.

Mainos

Vaahtomuovipehmusteet ovat yllättävänkin mukavat, mutta ajan saatossa saattavat painua kasaan varsinkin jos omistaa majesteettisen kotelon niinkuin arvostelija.

Kuulottimet ei kakkuloita purista.

Yllättävän hyvä mikki!

Mikrofoni on jälleen jokaiseen ilmansuuntaan taipuva jäykkä sanka, joka on ainakin kriitikon mieleen. Mikin päässä on sininen ledi joka kertoo 7.1-tilaäänen olevan aktivoitu, mutta harmillisesti peilautuu näytöstä jos ei käytä mukana tulevaa kapselin suojaa. Pikkujuttuja siis.

Mikrofonin äänenlaatu on todella hyvä, ja se käykin pelin sisäiseen, sosiaaliseen kanssakäymiseen mainiosti. Ei tällä podcasteja tehdä, mutta ei pidäkään.

Kahden metrin punottu kuulokepiuha on riittävä, eikä sitä tarvitse suoristella sen enempiä. Piuhan keskiosalta löytyy kaukosäädin jossa ovat äänenvoimakkuuden säädin, mikrofonin- sekä äänenvaimennus ja RGB-nappi jolla kuulokkeiden sivuilla olevan logon saa vilkkumaan, mutta muokattua valoja ei saa.

Kuulokkeet ovat USB 2.0 -liitännällä varustettu, joten ne eivät sovellu konsolipelaajille.

Kevyttä tyyliä

Kelpolaatua edulliseen hintaan

40 mm:n kokoiset aktiivikajarit pitävät huolen siitä, että pelissä kuuluu varmasti jokainen rasahdus ja musiikin kuuntelukin luonnistuu kivasti, vaikka 3.5 mm kuulokeliitäntää ei skobeista löydykään.

7.1-virtuaalitilaääni hoitaa hommansa mukisematta, ja on audiotesteissä yllättävänkin hyvä ottaen huomioon hinnan.

Valmistajan sivuilla kerrotaan kuulokkeiden tummasta ja vahvasta bassosta. Tämä pitää paikkaansa, mutta bassotaajudet pitää säätää käyttöjärjestelmästä itse. Defaultilla bassoa ei juurikaan ole, mutta säädön jälkeen huomasin hykerteleväni psykoottisesti DOOM (2016) -pelin testauksen jälkeen. On ne messevät!

Kannattaako ostaa?

Itse olen pitänyt kuulottimista sen verran, että ovat nykyään päivittäisessä käytössä, mutta noin 60 euron suuruinen hintalappu pelkästään tietokonekuulokkeista on mielestäni liikaa, vaikka mikrofonin laatu, keveys ja äänenlaatu ovatkin just passelit!

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Trust GXT 450 Blizz 7.1 RGB headset
Edellinen artikkeliHalo-fani rakensi itselleen oikean Warthogin
Seuraava artikkeliSE: toinen luku -elokuva sai uuden verenpunaisen julisteen
Juha-Matti, eli kansansuulla Jusku, on Respawnin kokovartalokoomikkokriitikko, jonka kärkkäät ajatukset ja villit oivallukset tekevät peliarvioiden lukemisesta astetta hervottomampa. Jusku on myös yksi Respawn.fi Podcastin vakioäänistä. Myös aiheuttaa kaaosta lakkoilemalla ahkerasti!