Mainos
Halppisheadsettejä on maailmassa monta ja ihmeellistä. Kannattaako niitä ostella, käyvätkö ne minun skandipäähäni ja paljon siika maksaa kilolta? Näihin kysymyksiin yrittää Trustin Forze-G headsetti vastailla.

Tuokaa kukkia haudalle sano Forze

Forze-G-nimeä kantava pelikuulokesetti on tehty yksinoikeudella Pleikkarille. Luureissa komeileekin kyseisen konsolin logo säihkyvänä. Ylimääräisiä krumeluureja ei näistä löydy, vaan ne on tarkoitettu moninpelaamiseen. Muuhun näitä ei kannata käyttää, eikä niitä kyllä voikaan.

Vaahtomuovia, vaahtomuovia kaikkialla!

Muodoiltaan muhkea ja vuotava

Muodoiltaan Forze-G on läskimäinen, maastokuvioitu muovinen hökötys, joka natisee ja paukkuu. Se ei istu päähän mitenkään ja jättää korvakäytävät auki muulle maailmalle.

Mainos

Säätöremmi löytyy, mutta senkään avulla näitä ei voi säätää sopivaksi.

Kuulokeosien vaahtomuovipäällysteet lähtivät jo alussa purkautumaan ja sama kävi päälakituen kanssa. Niitä kun ei ole tikattu tai liimattu kiinni, vaan survottu kehikon väliin. Kätevää.

Kilinää korvakupeista

Äänenlaatu on kamalaa diskanttista kilinää. Bassoista ei ole juuri tietoakaan, vaikka 50 mm kapseleilla hiihdelläänkin.

“Koe raikas ja voimakas saundi” -sanovat Trustilla. Totuus on kaukana siitä.

Kuulokeosat kun eivät peitä korvia, niin osa äänistä katoaa heti kättelyssä. Ei, eivät korvani ole isot. Ne kyllä menevät lappujen alle, mutta läpät jäävät alaosasta silti auki. Niitä saa kiinni kuin jesarilla päähän.

Viiskeet milliset pöntöt

Hyvä mikki!

Taipuisa mikki on jälleen yllättävän laadukasta kamaa. Se onkin päähineen ainoa hyvä puoli. Laulumikiksi siitä ei missään nimessä ole, mutta ei ole tarkoituskaan.

Johto on mukavan lyhyt ja suunniteltu pleikalle. Johdossa on äänenvoimakkuuden säädin ja mikrofonin mykistysnamikka.

Kannattaako ostaa?

Trustin Forze-G:t eivät istu päähän. Kuulostavat kauhealta. Bassoa ei ole ja muovinen ulkokuori mauttomalla maastokuviolla tekevät näistä yhden kamalimmista headseteistä mitä olen koskaan testannut. Jos budjettihintaista huvudsettiä kaipaa, niin hanki vaikka samalta firmalta aiemmat GXT 430: Ironit samaan hintaan.

Trust GXT 488 Forze-G maksavat viitisenkymppiä ja siinä on viitisenkymppiä ilmaa. Tätä tuotetta ei voi juuri suositella kenellekään.