Mainos
Trustin budjettihintaiset pelaamisen tarkoitetut laitteistot ovat ihan järkivekottimia. Nyt luupin alle on asetettu Trust GXT 865 -mekaaninen näppäimistö, eli kavereiden kesken Asta.

Astalla on värit hallussa

Oivallinen näppäimistö!

Voin heti alkuun paljastaa, että kyseessä on helvetin hyvä näppis! Vertailukohteena ollut Cherryn MX 3.0 jäi kakkoseksi heti kättelyssä, ja nyt noin nelisen kuukautta käytössä ollut Asta ei paikkaansa jätä. Cherry onkin jätetty hyllylle pölyttymään.

Asta on tehty pelaamiseen, eikä ole juuri huonoa sanottavaa paitsi että RGB-valaistuksia ei voi muokata omaan makuun sekä lisänamikoita ei löydy, mutta tällaiselle vanhanliiton kusenkeltaisen IBM-näpikän rakastajalle asia on aivan se ja sama.

Mainos

Mattamainen näppituntuma ei lipsuttele nakkeja naapuripainikkeille, vaikka pelitilanne olisi kuinka kiivas, olipa sitten kyse pelistä kuin pelistä. Itse pelaan paljon FPS-pelejä ja esimerkiksi Destiny 2:ssa Asta pysyy mukana mukisematta. Noin 5 ms. vasteajalla varustetut GXT-RED-kytkimet antavat ottaa viitisenkymmentämiljoonaa iskua. Haamupainalluksia vastaan Astasta löytyy n-key rollover, joten jokainen painallus rekisteröidään erikseen näppäimistön puolesta.

Sweet and clean!

Samettista naputtelua

Näppäinäänet ovat vaimeat eivätkä naksahtele esimerkiksi striimatessa ikävästi mikrofoniin. Tietty jos nyrkillä koskettelet Astaa, homma on eri. Painikkeet ovat myös mukavan kevyet, mutta eivät liian, ja pidemmänkin pelisession tai tuhansien sanojen mittaisten peliarvosteluiden (pun intended) tikkaaminen ei niveliä rasita.

Itselläni on kierot sormet kuin poliitikkojen selkärangat ja kärsin toisinaan rannekanavaoireista, mutta Astalla minäkin jaksan pidempään.

Lisänamiskuukkeleita laudasta löytyy 11 kpl. Niihin pääsee käsiksi funktionäppäimen avulla. Nämä sisältävät klassiset volyymisäätimet, laskimet ynnä muut, joita kukaan ei koskaan käytä. Löytyy tästä vielä pelimoodikin, jolla saa Windows-näppäimen lukittua pois pelistä.

Astan takapuol… Okei, nyt saa puolivillaiset heitot riittää. GXT 865:n perspuolelta löytyy kumiset liukuestot ja näppis pysyykin paikoillaan jämäkästi ja korkeuden säätimet ovat myös mukana. Painoa on 1,152 g, joten sitä voi käyttää vaikka aseena zombihyökkäyksen sattuessa.

RGB-valaistus on kieltämättä hieman vaisu. Erilaisia asetuksia on seitsemän, mutta värit ovat aina samat, eikä niitä voi vaihtaa laisinkaan, paitsi kirkkautta. Valot saa lainehtimaan, sekoilemaan, pois päältä, reaktiiviseen tilaan, joita on kaksi – jolloin näppäintä painettessa valoefekti ui näppäimistön pinnalla tai jää vähäksi aikaa palamaan. Ne ovat ihan näyttäviä, mutta pelatessa ne enemmänkin häiritsevät.

Perusliikuntaan tarkoitetut WASDit saa erikseen palamaan

Kannattaako ostaa?

Trustin GXT 865 Asta on oivallinen näppäimistö pelaamiseen ja kaikkeen muuhunkin, mutta väriavaruuden kanssa pelehtijöille ja konfiguroitavia lisänappeja kaipaaville käyttäjille ei tämä ole se valinta. Itse tykkään – ja kovasti! Hintaa lankulla on noin 75 €.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Trust GXT 865 Asta Mechanical Keyboard
Edellinen artikkeliJuskun VR-vartissa vedetään syyttömiä turpaan – tällainen on Drunkn Bar Fight
Seuraava artikkeliThe Mule -arvostelu – Seniili Clint Eastwood on elementissään
Juha-Matti, eli kansansuulla Jusku, on Respawnin kokovartalokoomikkokriitikko, jonka kärkkäät ajatukset ja villit oivallukset tekevät peliarvioiden lukemisesta astetta hervottomampa. Jusku on myös yksi Respawn.fi Podcastin vakioäänistä. Myös aiheuttaa kaaosta lakkoilemalla ahkerasti!