TT Isle of Man – Ride on the Edge oli keskinkertainen prätkäpeli, joka toi Mansaaren sairaan moottoripyöräkilpa-ajon pelikoneille. Jatko-osa pistää uutta pykälää silmään ja uudistaa sarjaa tuntuvasti.
TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 sijoittuu samaiselle Mansaarelle (sekä hieman myös Irlantiin ja Britteihin) kuten ensimmäinenkin osa. Nyt mukana on aiempaa jämäkämpi uratila sekä täysin vapaasti ajettava open world -maasto.
Kolmeasataa käkelikköön
TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 vie pelaajan Snaefell-vuoren mutkaisille ja vaarallisille maanteille, joissa Mansaarten kisoja on ajettu jo yli 100 vuoden ajan. Pisimmillä suorilla saavutetaan helposti yli 300 kilometrin tuntivauhdit, joissa kuoppien ja kurvien ennakointi on sula mahdottomuus. Silti niitä on huomioitava, mikäli mielii pitää prätkän tiellä ja kuskin hengissä.
Pähkinänkuoressa kerrottuna, pelissä otetaan osaa Mansaaren Tourist Trophy -skabaan, jossa on tarkoituksena pärjätä mahdollisimman hyvin. Jos jokin menee oikein kunnolla pieleen, jatkuu ura vasta seuraavana vuotena. Uramuoto on aiempaa syvempi ja mallintaa aidosti TT-kisaa.
Lisäksi pelistä löytyy Mansaaren ympäri kulkevan 60 kilometriä pitkän radan lisäksi joukko muita satunnaisia maanteitä Irlannista ja Iso-Britanniasta.
Valittavissa on 27 eri kuskia, 13 moottoripyörää ja viisi klassista TT-kisarassia menneiltä vuosilta.
Graafisesti kelvollinen
Graafisesti peli on ajanmukaisesti näyttävä. Mikään Gran Turismo ei TTIofMRotE2 todellakaan ole, muttei konsolipolven ruminkaan tapaus. Edelliseen osaan verrattuna graafista parannusta ei juuri ole ainakaan Pleikkariversiolla.
Äänet ovat rouheat, joten prätkäfani pääsee kyllä fiilikseen kaahatessaan kolmeasataa mansaarelaisen kylän läpi.
Vauhti tuntuu munissa!
TT2-pelin parhaat puolet ovat isot kartat, vapaa ajomaailma, prätkävalikoima, simulaatiomainen ajettavuus ja ennen kaikkea vauhdin tuntu. Kun prätkän nopeus ylittää 200 km/h alkaa puntissa tutisemaan. Kun mittari kapuaa kolmeen markkaan, on peukaon mikroliikkeillä merkitystä. Pienikin kuoppa tiellä tai niisto nurmikolle, koituu helposti kuskin kohtaloksi.
Uratila ansaitsee myös kehunsa. Ride on the Edge 2 on helposti ainutta kilpakumppaniaan Ride-pelisarjaa parempi. WRC-peleistä ryövätty, kalenteripohjainen uratila ja vapaan maailman ajossa tapahtuvat pikkuskabat ovat lähes jopa Forza Horizoniin verrattavissa. Harmillisesti vapaassa ajossa ei ole liikennettä eikä jalankulkijoita lainkaan, joten maailma tuntuu koronaisen karanteeniselta.
Kannattaako ostaa?
TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 on prätkäfanin peli. Se tarjoaa hyvän simulaatiomaisen moottoripyöräseikkailun, joka parantaa edellisestä osasta tuntuvasti. Se ei kuitenkaan tarjoa juuri mitään mielenkiintoista satunnaiselle Need for Speed -fanille, joka odottaa testosteronin makuista tarinaa ja paljon arcademaisia haasteita. Ride on the Edge 2 -rata-ajopeli, jossa tarkkuus on valttia. Mikäli ostopäätös epäilyttää, kannattaa testata peliä joko kivijalkaliikkeessä tai odottaa tarjouksia.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.