Mainos
Applen tulevissa headsetissä on jalkojen seuranta ja iiriksen skannaus, kertoo The Information.

Viime vuonna Bloomberg, The Information ja toimitusketjuanalyytikko Ming-Chi Kuo julkaisivat artikkeleita, joiden mukaan Apple valmistautuu julkaisemaan VR:ää ja AR:ää varten premium-luokan headsetin, jossa on erittäin korkean resoluution värinläpäisy.

Kuo väitti, että tämä kuuloke on huomattavasti kevyempi kuin nykyiset VR-lasit ja siinä on kaksi 4K OLED-mikronäyttöä.

Mainos

Elokuussa Appleen sidoksissa oleva yritys haki tavaramerkkejä ”Reality One”, ”Reality Pro” ja ”Reality Processor”, mikä viittaa siihen, että headsetin ja sen prosessorin brändi on Apple Reality.

Uuden uutisen mukaan laitteen lukituksen avaamiseen ja maksujen todentamiseen käytetään iiriksen skannausta, joten sen pitäisi tukea useita käyttäjäprofiileja ilman salasanaa.

Kuulokkeissa on ilmeisesti myös kaksi alaspäin suunnattua kameraa, jotka seuraavat jalkojasi.

Meta on joutunut laajalti naurunalaiseksi jalattomista avatareistaan, ja 13. lokakuuta se paljasti UploadVR:lle, että Connect-tapahtumassa esitelty jalkojen esittely sisälsi ”liikkeenkaappauksen avulla luotuja animaatioita”.

1500 dollaria maksava Quest Pro seuraa päätä, silmiä, ilmeitä ja käsiä – mutta ei vartaloa tai jalkoja.

Ongelmallinen projekti

Toukokuussa The Information julkaisi perusteellisen raportin hankkeen ongelmallisesta historiasta.

Headsetissä on ilmeisesti yhteensä 14 kameraa, mukaan lukien läpikulku-, sijainninseuranta-, silmienseuranta-, kasvojenseuranta-, käsienseuranta- ja vartalonseuranta-kamerat, mikä aiheutti kuulemma ”päänvaivaa” laitteisto- ja algoritmi-insinööreille.

Yksi headsetin ominaisuuksista on etupuolella oleva näyttö, jonka avulla muut huoneessa olevat näkevät yläkasvosi ja silmäsi. Näytön lisääminen on kuitenkin ilmeisesti vaikeuttanut kameran läpivientitekniikan kehittämistä.

Laitteiston kehityssuunnitelmat voivat muuttua joskus jopa melko myöhään tuotteen suunnittelun aikana, ja esimerkiksi Quest Pro luopui syvyysanturista vain kuukausia ennen julkaisua.

Kyseisessä artikkelissa väitettiin myös, että Apple ei ”melkein koskaan” mainitse pelejä sisäisissä esityksissä eikä se kehitä seurattavaa ohjainta, vaan syöttömenetelminä käytetään kädenseurantaa ja ”pyykkipannan kaltaista sormenpidikettä”, joka näkyy Applen patenttihakemuksissa.

Mitä maksaa ja milloin?

The Information kertoi aiemmin, että Apple harkitsee tuotteen hinnoittelua jopa 3000 dollariin asti, mutta kertoo Applen pyrkineen alentamaan materiaalikustannuksia, jotta se olisi edullisempi. Jos tähänastisiin kertomuksiin on uskominen, Applen tuotteessa on kuitenkin korkeampi resoluutio, tehokkaampi prosessori ja ohuempi muotoilu kuin Quest Prossa.

Ming-Chi Kuo ennustaa Applen järjestävän mediatapahtuman tammikuussa, toimittavan kehityspaketit 2-4 viikkoa myöhemmin ja aloittavan ennakkotilaukset vuoden 2023 toisella neljänneksellä, jotta tuote voidaan julkaista ennen WWDC 2023:ta. WWDC on Applen vuosittainen ohjelmistokonferenssi, joka järjestetään lähes aina kesäkuussa.

Mainos