Mainos
Mitä tehokkaampi tietokone on, sitä korkeammaksi sen sisälämpötila nousee. Jotta tietokoneen komponentit pysyvät ehjinä, niiden tehokas jäähdyttäminen on välttämätöntä.

Jäähdytyksen merkitys korostuu entisestään, jos tietokoneen komponentteja ylikellotetaan. Kun tiettyjen komponenttien kellotaajuutta viritetään äärimmilleen, ne tuovat tietokoneeseen entistä enemmän suorituskykyä. Samalla kuitenkin lämmöntuotto ja sen myötä hajoamisen riskit kasvavat.

Ratkaisuna ylikellottamisen aiheuttamaan kuumuuteen on perinteisen ilmajäähdytyksen sijasta nestejäähdytys. Tällä kyetään paitsi paljon tehokkaampaan jäähdyttämiseen, myös alempaan melutasoon. Käytännössä korkeatasoinen nestejäähdytys sisältää erilliset jäähdytysyksiköt sekä suorittimelle, emolevylle että näytönohjaimelle, jolloin kaikki nämä tietokoneen keskeiset komponentit jäähdytetään omina osinaan. Näin voidaan taata tehokas ja luotettava jäähdytys, joka huolehtii koko tietokoneen toimivuudesta riittävän alhaisessa lämpötilassa.

Mainos

– Nestejäähdytys on perinteistä tuuletinjäähdytystä monimutkaisempaa ja siksi onkin perusteltua hankkia valmis kokoonpano alan ammattilaisilta, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen.

Jimm’s esittelee kaksi valmiiksi suunniteltua malliaan.

Jimm’s Leviathan

Jimm’s Leviathan on todellinen merihirviö! Se on syönyt paljon tehokkaita komponentteja, kuten tehokkaan NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimen ja 4,8 gigahertsin kellotaajuuteen viritetyn Intel i7-8700K -prosessorin. Keskusmuistina on 32 gigatavua upeita G.Skill Trident Z RGB -muistikampoja ja tallennustilana on yhden teratavun nopea Samsung 970 EVO M.2 NVMe -SSD-levy.

Laadukkaista komponenteistaan huolimatta jäähdytysjärjestelmä on tämän tietokoneen teknisesti kiinnostavin osa. Leviathanin tuottama lämpö pysyy kurissa EK Water Blocksin vesijäähdytystuotteiden avulla. Kokonaisvaltaiseen jäähdytysjärjestelmään kuuluvat erilliset jäähdytinyksiköt prosessorille, emolevylle ja näytönohjaimelle. Lisäksi kaksi erillistä jäähdytinrimaa, laadukkaat jäähdytinputket ja -liittimet sekä RGB-valaistus täydentävät upean kokonaisuuden.

Kaikki tämä on paketoitu näyttävän massiiviseen tornikoteloon, joka on suunniteltu yhdessä maailmankuulun ylikellottaja DER8AUERin avustuksella.

Jimm’s Kraken

Edullisempi merihirviömme Jimm’s Kraken sisältää uuden sukupolven NVIDIA GeForce RTX 2080 -näytönohjaimen ja 4,5 gigahertsin kellotaajuuteen viritetyn Intel i7-8700K -prosessorin. Keskusmuistina on 16 gigatavua upeita G.Skill Trident Z RGB -muistikampoja ja tallennustilana on 500 gigatavun nopea Samsung 970 EVO M.2 NVMe -SSD-levy.

Krakenin sisälämpötilan pitää hallinnassa NZXT Kraken X62 -prosessorijäähdytin, joka sisältää vesipumpun, jäähdyttimen ja kaksi tuuletinta. Jäähdyttimessä on markkinoiden edistyksellisimmät säädöt CAM-hallintaohjelmiston kautta.

Kokonaisuus on rakennettu tornikoteloon, jossa on karkaistusta lasista valmistetut kylki- ja etupaneelit. Se tuo laitteiston komponentit ja sisäisen valaistuksen upeasti esiin.

Saatavuus ja hinnoittelu
Jimm’s Leviathan- ja Jimm’s Kraken -tietokoneiden kuluttajahinnat ovat 4 999 ja 2 999 euroa ja ne ovat tilattavissa välittömästi. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron. Jimm’s-tietokoneet myydään aina räätälöityinä. Keskusyksikön ympärille voi erikseen hankkia minkä tahansa näppäimistön, hiiren, näytön ja muut lisälaitteet.

Mainos