Mainos
Turtle Beach on erityisen tunnettu kuulokkeistaan, hiiristään ja näppäimistöistään, mutta löytyypä heidän kataloogistaan myös muutakin kuin tukku erityylisiä luureja. Turtle Beach Atom -peliohjain Android-kännyköille lähtee haastajaksi toistaiseksi melko kapealle kentälle, tuleeko mobiilipeliohjainareenalla turpiin, vai onko Atom yllättäjä?

Turtle Beachin Atom on Android-puhelimille suunnattu peliohjain. Se on bluetooth-yhteydellä toimiva, ja toisin kuin monilla sen kilpailijoilla Atom on kaksi erillistä osaa, jotka liitetään kännykän molempiin päihin.

Xbox-brändätyn version paketissa saapuu itse ohjain, USB-C-latauspiuha, kuljetuspussukka sekä etukortonki Xbox Game Pass Ultimatelle.

Mainos

Hyvä kännykkä, hyvillä yhteyksillä, Xbox Game Pass Ultimate -tilauksella ja Atomilla on melko tykki haastaja Steam Deckille ja Switchille.

Käytön lopettamisen jälkeen Atom nykäistään kännykän päistä irti, toinen puoli käännetään 180-astetta pystysuunnassa ja osat liitetään toisiinsa. Atomia voi ladata vain osien ollessa kiinni toisissaan, eli pelaamisen aikan niitä ei voi ladata.

Atom-lupailee parinkymmenen tunnin akun kestoa, joten ihan heti ohjainta ei tarvitse latailla.

Mukiinmenevä ja käteensopiva

Atom menee ulkonäöllisesti siihen kategoriaan, kun pelihärveleiden valmistajat uskovat pelaajien halajavan.

Ohjaimet on helppo irrottaa toisistaan, mutta parittaminen luurin kanssa ei ole ihan niin intuitiivinen kuin toivoisi. Ohjekirja kertoo oikeat napit joita on painettava; yksi kummastakin ohjainosasta, jotta laite menee ylipäänsä päälle ja paritus onnistuu. Parituksen jälkeen ja power-napit kerran opeteltuaan Atom suorituu parituksesta mukisematta ja kerta toisensa jälkeen, eikä vetoa migreeniin.

Etupuoliskon napit tuntuvan kliksahtelevan oikein tyydyttävästi ja analogitateissa riittää tarkuutta. Ohjaustuntuma on aavistuksen levoton analogitateissa, mutta se on enempi tottumiskysymys jäykempien tattien veivaamisen jälkeen. Xbox-ohjaimilla on muutenkin melko lentoisa analogitattien tuntuma ja Atom jatkaa samalla linjalla. Nappien ja analogitattien sijoittelu menee Xboxin kanssa yksiin.

Atomin omalla kännykkäsovelluksella pääsee säätämään responsiivisuudet analogitateille, sekä tattien että liipasinten dead zonet.

Kahvaosat ovat miellyttävän paksuiset ja tuntuiset joskin vähän liukkaat. Käytössä äkillisiä lipsahduksia ei sattunut.

Ohjaimen heikoin lenkki on hyvin lelumaisen halvalta tuntuvat liipasinnamiskuukkelit. Niiden tuntuma ja ulkonäkö vie muuten niin komean oloiselta ohjaimelta tyylipisteitä pois.

Pelatessa tästäkin esteettisestä aivopierusta pääsee yli, eikä liipasinten halpaan ulkonäköön enää kiinnitä huomiota.

Toinen hieman pisteitä syövä rakenteellinen ongelma on ohjainten pienoinen liikkuminen syvyyssuunnassa, ainakin meikäläisen Samsungilla. Tuhdimpi luuri ei ehkä pääsisi niin palin syvyyssuunnassa liikkumaan. Ongelmaksi tämä muodustuu lähinnä sitten jos on superintensiivinen pelaaja ja vääntelee ohjaimia kuin Uri Geller isoäitinsä perintöhopeita.

Pelit ja vehkeet

Atom peliohjain toimii Xbox Game Pass Ultimaten pilvipelaamisen kanssa saumattomasti ja tuntuu siltä että heikoin lenkki pilvipelatessa tulee olemaan datayhteydet, Atomin hoitaessa sujuvasti konsoliohjaimen virkaa.

Toiset Android-pelit toimivat myös, jos niissä löytyy ennalta tuki ohjaimelle. Emulaattoreitakin pystyy pelaamaan Atom-ohjaimen kanssa, mikä herättää suurta riemastusta tässä vessapelaajassa.

Joku sitä kuitenkin kysyy, joten vastataan: Playstation Remote Play ei toimi Atomin kanssa. Tiedä sitten toimiiko se minkään muun kuin Sonyn omien ohjainten kanssa, mutta harmillisesti Atomin kanssa se ei toimi, ja tästä tuskin voi Turtle Beachia syyttää.

Mukaan anoppilaan?

Turtle Beachin Atom on positiivinen yllättäjä, joka saa vastaisuudessa vakipaikan meikäläisen povarista. On niin helppo nykäistä ohjaimet taskusta, iskeä luuriinsa ja aloittaa pelaaminen. Kännykkä pääsee portsareista läpi huomaamatta, ja povarista esiin vetäisty Atom on helppo kasata vaikka varatessa itselleen anoppilan ainoan vessan.

Noin satasen maksava Atom ei hinnalla päätä huimaa, mutta tarjoaa sitäkin enemmän pelikokemusta niille, joilta Androidilta ohjaimia tukevaa pelattavaa löytyy.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Turtle Beach Atom
Edellinen artikkeliTänään tv:stä rikostrilleri, jossa nähtiin aikansa vaikeinta pelikorttitaituruutta
Seuraava artikkeliStar Wars Jedi: Survivor -pelin julkaisussa yllätyskäänne
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
turtle-beach-atom-arvosteluSopivan hintainen ja pääosin tyylikäs kokonaisuus iskee, mutta halvan oloisista liipasimista ja ohjaimen syvyyssuunnassa heilumisesta pitää rokottaa. Atom on helppo heittää taskuun ja ottaa viihdykkeeksi kännykän kanssa minne vain.