Mainos
Turtle Beachin audioläjästä pilkistää myös muutama peliohjain Xbox-pelikonsoleille, jotka luontaisesti käyvät myös ATK-laitteistollekin. Muutamien kymppien React-R- ja Recon-mallisto tähtää budjettiveiveillään markkinarakoon. Respawnin testilabraan on saapunut näistä huokeampi vaihtoehto, Turtle Beach React-R. 

Turtle Beach oli ja on edelleen kelpo audiolaitteiden sanansaattaja ja varsinkin kasarilapset muistavat Turtle Beachin valtavat, ISA-väyliin ahdettavat äänikortit, joihin ei ainakaan meidän perheessä ollut varaa. Laatu maksaa ja niin pitääkin. Äänikortit jäivät historiaan ja TB:nkin oli aika tehdä jotain muuta.

Pelikuulokkeiden ja mikrofonien kolvaaminen näyttääkin olevan yritykselle luonnekas jatkumo ja saahan siinä sivussa tehdä vaikka ohjaimiakin.

Mainos

Pastillinvärinen lanka

Arviokapineeksi saatiin ihana pastillikuosinen, langallinen React-R, mutta vaihtoehtona löytyy aina muodissa oleva mustakin.

Ohjain on Xbox One:n kontrollerin kokoinen, ollen kevyempi kuin langaton virallinen Xbox-ohjain.

Näppäinasettelu on apinoitu esikuvastaan pienillä lisäyksillä, kuten Turtle Beachin oma Superhuman Hearing, peli- ja äänivolyymin tasaus sekä mikrofonin mutetusnapit.

React-R nauttii Microsoftin lisenssistä sisältäen ikonisen kotinapin, sillä tuote on valmistettu Xbox-konsoleita varten. Takapuolelle on lätkäisty vielä kaksi siipipainiketta jotka voi muokata mieleisekseen Turtle Beach Control Center -ohjelmalla – valuteltuasi sen ensin Microsoft Storesta.

Koko ja asettelu täsmäävät lähes täysin

Ohjaimen materiaali on hyvin halvalta tuntuvaa muovia, johon on kuvioitu karheutta kämmenosiin sekä hartijanappeihin.

Tuntuma on kovin rosoinen ja raaka, kuten asfaltti-ihottuma Clint Eastwoodin antamana. Ole mies, ja tartu kahvaan.

Kiva pastilli!

Halpaa muovia on tosin vain kuoressa ja tatit sekä napit tuntuvat hyviltä. Tattien pehmyt liike ei kuitenkaan Microsoftin ohjaimen kanssa painiskele samassa sarjassa, mutta napit sekä D-pad tuntuvat samoilta.

Tattien painallus on kivuliaan kuuloista naksuntaa ja muistuttaa halpoja parivuotiaille tarkoitettuja leluautojen ohjaimia. Samaa ikävää rutinaa antavat hartijanapit.

Pitää kuitenkin muistaa se, että ohjaimen hinta on mikkiksen pädistä noin puolet.

Perinteiset värit

Ohjaimesta löytyy yhteyskaapeli mallia USB-C. Sen saa irti, mikä on hämmentävää, sillä ohjain ei toimi langattomasti. Ehkä tällä haetaan sitä, että vaihto tietokoneesta konsoliin käy ilman johdon vaihtamista, kunhan kummassakin johto on paikoillaan.

Myös standardi 3.5 mm kuuloke- ja mikrofoniliitäntä löytyy ohjaimen alaosasta, sille kuuluvasta paikasta.

No miten se toimii? 

React-R toimii kuin lapsen lyöminen, eli helposti. Piuha kiinni koneistoon ja homma on siltä saralta valmis. Takanamikoiden kustomointia hamuava joutuu Turtle Beachin softan hankkimaan ensin.

Ohjain tekee sen, mitä lupaakin ja toimii yllättävän hyvin, kunhan unohtaa halvan muovin tuoksun ja tunteen.

Gamepad Tester -sivustolla tehty tattien pyöritystestit osoittavat sen, että React-R:llä virheiden määrä verrattuna Microsoftin ohjaimeen on 4–5 % enemmän. Tätä ei juurikaan peleissä huomaa, mutta ammattilaiskäyttöön hommataan muut välineet.

3.5 mm koloon ahdettava kuuloke lähtee pelittämään kun se saa täytettä. Oh, behave!

Vasemmalla Microsoftin langaton ohjain ja vieressä React-R

 

Kannattaako se ostaa?

React-R on Turtle Beachin ohjaimista, kaikista niistä kahdesta huokein. Alle neljänkympin veivi on hyvä ostos vaikka perheen pienimmille ensiohjaimeksi. Tämän kun paiskaa pärinöissään paskaksi ei vitutuskäyräkään kovasti kohoa

Mainos