Mainos
Turtle Beach Stealth Pro, nuo langattomat hintahaarukan yläpäähän sijoittuvat peliluurit, houkuttelevat tuhdilla paketilla pelaajan ostohousuja jalkaan. Pullottaako paketin lisäksi myös ostohousujen puntti luurien hipelöinnin jälkeen?

Turtle Beach Stealth Pro on peliluurit hintahaarukan yläpäästä. Se tanssahtelee samalla parketilla, kuin esimerkiksi SteelSeriesin Arctis Nova Pro Wireless -peliluurit – taviksen silmissä lähes samoilla spekseillä.

Onko Turtle Beachin ”häiveammattilais”-pelikuulokkeet parkettien ehdoton partaveitsi, vai kaataako se mennen tullen pelaajat pois luotaan kuin kulahtaneella Mennen-partavesituoksulla kyllästetty entinen kiiltokuoriasdiskokuningas?

Mainos
@respawn_fi Turtle Beach Stealth Pro #unboxing#headset #gaming #gamingontiktok #turtlebeach ♬ El Bimbo – The Blue Oyster Gay Bar Theme (From ”Police Academy”) – Geek Music

Peto seinäruusun vaatteissa

Turtle Beach Stealth Pro on muotoilultaan hillitty, melkeinpä mitäänsanomaton. Siinä ei ole välkkyviä 16.7 miljoonaa väriä sisältäviä kustomoitavia pelivälinevaloja, jotka kertovat kilometrien päähän pelaajan olevan pelaaja isolla P:llä. Ainoa valonlähde on pieni virtavalo, joka löytyy oikeanpuoleisen luurin alaetuosasta.

Nämä pelikuulokkeet eivät siis ulkonäöllisesti tee pelaajan P:stä yhtään isompaa, mutta ne ovat erittäin mukavat päähän ja niiden kanssa on helppo keskittyä pelaamiseen.

Korvakupit tuntuvat mukavalta tuntien jälkeenkin. Allekirjoittaneen silmälasitkaan eivät painaneet ohimoon ikäviä viivoja, ei edes nämä pelikuulokkeet päässä.

Paketissa on kuulokkeiden lisäksi langaton lähetinkikkare, joka on kooltaan pienen jääkiekon kokoinen coasteri. Tähän lasinaluseen ei silti kannta lasiaan asetella, sillä sen päällä sijaitsee akkulaturi.

Etuosassa on Xbox-mallissa Xbox/PC-nappi, jolla säädetään laite joko Xboxille, tai PC-valinnalla kaikille muille laitteille. Pelikuulokkeet toimivat testatessa ongelmitta niin Xboxissa, Switchissä, Playstation 5:ssa, kuin PC:lläkin. Minkäänlaista kuulokepiuhapaikkaa ei löydy langattomasta lähettimestä, eikä pelikuulokkeista.

Nämä pelikuulokkeet ovat puhtaasti langattomat vekottimet, jotka toimivat lähettimen ja bluetoothin kanssa.

”Pelikuulokkeet toimivat testatessa ongelmitta niin Xboxissa, Switchissä, Playstation 5:ssa, kuin PC:lläkin”

Turtle Beach Stealth Pro:n pelikuulokkeiden oikeasta kupista sivustalta löytyy rulla äänenvoimakkuudelle, nappi ANC:n (aktiivisen taustamelun poistamisen) kytkemiseen päälle tai pois. Oikeanpuoleisen luurin alareunasta löytyy napit Superhuman hearingille kilpa-FPS:n pelaajille, sekä virta-, että bluetooth-nappi.

Rulla on huomaamaton ulkopuoliselle, ja valitettavan kapea käyttäjälle. Rulla vaatii keveää otetta, ettei samalla hipelöi kupinreunaa. Tuntuma rullan säädössä on vähän epätarkka.

Vasemmman puoleisesta kupista löytyy helposti hukattavalla muovikikkareella peitettävä mikrofoniportti, sekä magneeteilla kiinni olevan kannen takana oleva akku. Akkuja paketissa on kaksi, joiden kesto on noin 12 tuntia per kappale. Toinen akku voi olla lähettimessä laturissa koko ajan, joten pienellä kikkailulla pelaajalla on lähes loputtomasti virtaa.

Akun lähestyessä tyhjyyttä huutelee luuri varoitusta. Varoitushöpinän voimakkuutta voi onneksi säätää. Akuissa on sormille sopivasti tunnisteita, joten akut voi vaihtaa lennosta ottamatta luureja päästä, jos panostaa hetken opetteluun. Valitettavasti akun vaihtamista varten on joko laitettava mikrofoni eteen auki asentoon, tai otettava mikki pois kokonaan. Mikin ollessa pystyasennossa ei akkua pääse vaihtamaan ilman väkivaltaa. Akun vaihtamisen jälkeen lähetin löysi kuulokkeet nopeasti ja peliääni jatkui Pleikkarilla ongelmitta.

Erottelee edukseen

Turtle Beach Stealth Pro:n äänenlaatu yllätti erittäin positiivisesti. Pohjassa on muhevuutta, korkealla kirkasta, välissä selkää säätä. Äänen erottelu toimii omiin korviini kiitettävästi ja erotin muutamasta pelistä jopa täysin uusia ääniä. Testasin kuulokkeita suoraan pakasta vedetyllä Signature Sound -asetuksella.

Ääntä pääsee säätämään monella tapaa yhdistämällä luurit mobiililaitteeseen Turtle Beachin Audio Hub -ohjelmaan, tai PC:n vastaavalla ohjelmalla. Samaisella ohjelmalla voi kustomoida myös rullan ja oikeassa kupissa olevan napin toimintaa.

Bluetooth-yhteys yhdistyi kivuttomasti ja kuulokkeista pystyi helposti kuuntelemaan sekä pelin että puhelimen ääniä. Langattoman lähettimen kantama on sen verran hyvä, että peliääniä pystyy kuuntelemaan vessassa täysistunnolla, sekä jääkaapilta juomaa hakiessa.

Testasin erilaisia pelejä, pari leffaa, ja väsäilin musiikkia PC:llä. Kaikista edellämainituista luurit suoriutuivat kirkkain tähdin. ANC toimii kohtalaisen hyvin.

Joko ostohousut pullottaa?

Turtle Beach Stealth Pro on äänellisesti yksi parhaimpia pelikuulokkeita joita olen testannut. Sen ulkomuoto ei värisytä mitään viisaria, mutta se tuntuu mukavalta päässä tuntien jälkeenkin.

Yli 350 euron hintaluokassa se kilpailee mm. SteelSeries Arctis Nova Pro:n kanssa. SteelSeriesin suhteen isoin ero on tilaäänessä, mitä Turtle Beachin Stealth Pro:n stereokuulokkeista ei löydy ilman ulkopuolisten sovellusten apua.

Stereokuulokkeina Turtle Beach Stealth Pro taivuttaa kainommankin pelaajan tanssilattialla varsin oivaan tangotaivutukseen, ja kahden akun ansiosta jaksaa kannatella aina pikkutunneille asti.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Turtle Beach Stealth Pro
Edellinen artikkeliModern Warfare 3:n kehittäjä tutkii bugia, jonka avulla pelaajat voivat juosta makuuasennossa
Seuraava artikkeliMortal Kombat 2 -elokuva suuntaa Netherrealmiin – tuottaja kiusoittelee lavastekuvilla
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
turtle-beach-stealth-pro-arvosteluMuutamia pikkunillityksiä lukuunottamatta erittäin pätevät joskin hintavat pelikuulokkeet, jotka äänellisesti ajavat asiansa turboahdetusti sisään ja mitäänsanomattomalla ulkonäöllään eivät aja potentiaalista yhden yön säätöä karkuun pelaajan vilkkuvalla isolla P:llä.