Grail Quest 2017, Kuva: Kristian Eloluoto
Mainos
Grail Quest –pelifestarit keräävät taas syyslomalla pelikansan Turkuun. Kemuihin pääsee juuri itselleen sopivalla panoksella, alkaen 11 euron suuruisesta päivälipuista. Turun kaupunki tukee e-urheilun harrastamista monella lailla ja on mukana rakentamassa Grail Quest –tapahtumaa.  Yhteisenä tavoitteena on rikkoa rajoja pelaajien ja muiden väliltä, sekä mahdollistaa osallistuminen kaikille taustoihin katsomatta.

Grail Questin liput ovat myynnissä Ticketmasterissa ennakkoon ja tietysti tapahtumassa ovella. Nopeille vierailuille on tarjota yhden päivän lippua edukkaasti 11 euron hintaan ja koko tapahtuman kattava kolmen päivän lippu on vain 22 euroa. Näillä pääsee katsomaan kisoja ja suosikkistriimereitä, ostoksille tai testailemaan vapaapelialueen tarjontaa.

Oman pelikoneen voi myös tuoda paikalle, nauttia tunnelmasta pitkän kaavan mukaan ja vaikkapa kisata BYOC -turnauksissa.

Mainos

Tänä vuonna mukavuudenhaluisille on tarjolla uusi PC-päiväksi paikka, jossa saat pöydällesi huippulaatuisen pelikoneen valmiiksi asennettuna.

Turku mukana e-urheilun kehityksessä

Viime vuoden ESM-kisoihin keskittyneen tapahtuman jälkeen, lyhyessä ajassa on Turussa menty vauhdilla eteenpäin. Kaupungissa on avautunut uusia pelikeskuksia sekä aloittanut kaksi ammattimaisesti toimivaa joukkuetta: Enhanced Esports ja Turku Evolution. Työn alla ovat jatkossa e-urheilun osaamiskeskus, urheilijanpolku sekä akatemiatoiminta. Kaupunki osallistuu uraauurtavan pelifestivaalin rakentamiseen toistamiseen.

– Turku haluaa olla alan terävimmässä kärjessä. Isot pelitapahtumat ovat tämän lajin näyteikkuna ja siten paras tapa tuoda erittäin suosittu urheilu kaikkien ulottuville, kertoo Turun kaupungin tapahtumapalveluiden yhteyspäällikkö Tomi Karjalainen.

– Näemme kilpapelaamiseen isona mahdollisuutena kaupungille, niin harrastamisen, yritystoiminnan kuin matkailun kannalta.

Avoin tunnelma ja yhdessä pelaaminen

Pelaamisen yhteisöllinen tunnelma on hyvin esillä tapahtumassa ja Grail Questissa voikin ottaa osaa kinkereihin monilla eri tapaa. Elämys voi olla katsojana, kisaamalla turnauksissa, oman koneen kanssa tai testaamalla vapaapelialueen laitteita. Tapahtumaa tarjoaa kaikille mahdollisuuden juhlia pelejä katsomatta sukupuolta, osaamista tai muita taustoja.

Syrjäytymistä voi olla myös ajasta ja harrastuksista paitsi jääminen. Ikäihmiset kokevat usein jäävänsä digitaalisen maailman ulkopuolelle. Tapahtuma toivottaa vanhemmatkin pelifanit tervetulleeksi uudella Kaveril Kans -aloitteella. Sillä eläkeläiset saavat yhden lipun hinnalla kaksi ranneketta ja voivat tuoda mukaansa kaverin tai vaikkapa lapsenlapsen.

Paikanpäällä voi käydä haastamassa toisista harmaaparroista koostuvan Grey Gunners -joukkueen jäseniä.

Mainos