Mainos
Ubisoft on lykännyt useiden vanhempien peliensä verkkopalvelujen sulkemista.

Julkaisija ilmoitti heinäkuussa, että se poistaisi 15 pelin palvelimet käytöstä 1. syyskuuta.

Käytöstä poistamista on nyt kuitenkin lykätty 1. lokakuuta asti, minkä jälkeen omistajat eivät voi pelata moninpeliä muun muassa useissa Assassin’s Creed -peleissä, Far Cry 3:ssa, Splinter Cell: Blacklistissä, Driver San Franciscossa ja Prince of Persia: The Forgotten Sandsissa.

Mainos

Lisäksi Ubisoft kertoi heinäkuussa, että joidenkin PC-pelien omistajat eivät enää pysty asentamaan tai käyttämään lisäosia, ja Ghost Recon Future Soldierin yksinpelikampanja toimii vain offline-tilassa.

– Emme suhtaudu kevyesti vanhojen pelien verkkopalveluiden käytöstä poistaminen, mutta se on välttämättömyys, kun teknologia näiden takana vanhenee. Viimeisen kuukauden aikana tiimimme ovat tutkineet ahkerasti, miten häiriöitä voidaan vähentää.

Tämän seurauksena siirsimme käytöstäpoistopäivää 1. syyskuuta 2022:sta 1. lokakuuta 2022:een. Useiden PC-pelien – Assassin’s Creed Brotherhood, Assassin’s Creed III (vuoden 2012 julkaisu), Far Cry 3 ja Splinter Cell Blacklist – yksinpelilisäosat ovat ladattavissa ja säilytettävissä ennen kyseistä päivämäärää.

Jos omistat nämä pelit PC:llä, aktivoi DLC:si ennen 1. lokakuuta 2022 tapahtuvaa käytöstä poistamista jatkaaksesi niiden pelaamista. Konsoleilla oleviin samoihin yksinpelilisäosiin ei ole vaikutusta, ja voit edelleen ladata ja pelata niitä 1. lokakuuta 2022 jälkeen.

Lisäksi Ubisoft Mainzissa on edelleen aktiivinen pelitiimi, joka työskentelee Annon parissa, ja työryhmä oli omistautunut ottamaan käyttöön Anno 2070:n päivityksen, joka päivittää pelin ja korvaa sen vanhat verkkopalvelut, jolloin pelaajat voivat nauttia sen verkko-ominaisuuksista tulevaisuudessakin, yhtiö tiedottaa.

Tämä on toinen palvelinten sulkemiskierros Ubisoftilta tänä vuonna. Huhtikuussa se sulki Avatarin, Rainbow Six Vegasin ja Rainbow Six Vegas 2:n kaltaisten pelien moninpeliosuudet, mikä merkitsi sitä, että kyseisiä pelejä ei voi enää pelata virallisesti verkossa.

Mainos