Mainos
Ubisoft ei osallistukaan tämän vuoden fyysiseen E3-tapahtumaan.

Assassin’s Creed -julkaisija oli viime kuussa ensimmäinen suuri yritys, joka sitoutui julkisesti osallistumaan uudistettuun E3-messuille, jotka järjestetään kesäkuussa perinteisessä paikassaan Los Angeles Convention Centerissä.

Antamassaan lausunnossa yhtiö kuitenkin sanoi, että se on nyt päättänyt siirtyä eri suuntaan ja järjestää sen sijaan oman Ubisoft Forward Live -tapahtuman 12. kesäkuuta Los Angelesissa. Tapahtuma sijoittuu samaan aikaan E3-messujen kanssa.

Mainos

E3 pitäkästä aikaa livetapahtumana

E3 2023 – alan lippulaivatapahtuman ensimmäinen fyysinen näyttely neljään vuoteen alkaa tiistaina 13. kesäkuuta, ja sen on ottanut Entertainment Software Associationilta haltuunsa ReedPop -media- ja tapahtumayhtiö, joka on PAX:n, EGX:n ja Star Wars Celebrationin takana.

Uudistetun formaatin mukaan E3 2023:n kaksi ensimmäistä päivää (13.-14. kesäkuuta) on varattu yksinomaan liike-elämälle, kun taas loput päivät ovat kuluttajakävijöitä.

Ubisoftin päätös jättäytyä pois E3 2023 -tapahtumasta tarkoittaa kuitenkin sitä, että kolme kuukautta ennen E3 2023-messujen alkua yhdenkään merkittävän yrityksen ei ole ilmoitettu virallisesti osallistuvan.

Se, että yhtiö oli aiemmin sitoutunut osallistumaan, herättää myös vakavia kysymyksiä uudistetun messutapahtuman kokoonpanosta.

Ubisoft on perinteisesti ollut E3-messujen vankka tukija, ja toimitusjohtaja Yves Guillemot oli ilmaissut tukensa vuoden 2023 suunnitelmille.

Myös Nintendo ja Xbox aikovat jättää tapahtuman

Nintendo ja Xbox ovat jo vahvistaneet jättävänsä tämän vuoden tapahtuman väliin. Jälkimmäisellä on kuitenkin jonkinlainen läsnäolo LA:ssa saman ajanjakson aikana.

Aiemmin tässä kuussa julkaistussa päivityksessä E3:n uusi järjestäjä ReedPop väitti, että nimeltä mainitsemattomat ”AAA-yhtiöt, indie-rakastajien sekä teknologia- ja laitteistofirmojen lisäksi ovat sitoutuneet tekemään paluun LACC:hen”.

E3 2023:n ”digitaalinen viikko” alkaa sunnuntaina 11. kesäkuuta, ja sen alle kuuluvat digitaaliset tapahtumat, kuten The PC Gaming Show, Future Games Show, Guerilla Collective ja Black Voices in Gaming.

ReedPop järjestää korkean profiilin tapahtumia Yhdysvalloissa ja Euroopassa ja omistaa Gamer Networkin, joka ylläpitää Eurogamerin, GamesIndustry.bizin, VG247:n ja Rock Paper Shotgunin kaltaisia verkkosivustoja.

Mainos