Mainos
Ranskalainen pelijätti Ubisoft on peruuttanut monen suuren pelinsä tuotannon.

Pelit ovat Ghost Recon Frontline, Splinter Cell VR ja kaksi muuta peliä, joita ei vielä ole julkistettu. Myös Avatar: Frontiers of Pandora -pelin julkaisu lykkääntyy.

Ubisoftin talouskatsauksessa yhtiö kertoi, että pelit oli peruttu muuttuvan taloudellisen ympäristön vuoksi. Yhtiö ei antanut tarkempia tietoja.

Mainos

Splinter Cell VR oli kehitteillä Ubisoftin Red Storm -studiossa, Reflectionsin tuella. Ghost Recon Frontline oli kehitteillä Ubisoft Bukarestissa.

Ghost Recon -fanit pettyivät

Viime lokakuussa julkistettu 8 minuutin traileri esitteli pelaajia keräämässä saaliita ja suorittamassa tehtäviä.

Pelin julkistus kohtasi merkittäviä vastareaktiota sosiaalisissa medioissa, mikä sai Ubisoftin viivästymään ja lopulta peruuttamaan pelin kehityksen.

Pelin YouTube-traileri keräsi 6,1 tuhatta tykkäystä ja arviolta 17 000 ealapeukkua muutamassa päivässä. Kommentit olivat sekoitus pettymystä ja hämmennystä sarjan suunnasta.

Ylin kommentti, jonka jättää käyttäjätunnus ’Damon’, syyttää Ubisoftia siitä, että se on jättänyt huomioimatta fanikuntansa Frontlinen uudella suunnalla. Pelkästään tällä kommentilla on melkein yhtä monta tykkäystä kuin itse trailerilla.

Euroopan GDPR-rajoitus syynä Splinter Cellin lopettamiseen?

Splinter Cell VR:stä tiedettiin vain vähän toimitusjohtaja Yves Guilmontin lyhyen esittelyn lisäksi:

– Splinter Cellissä tulee olemaan uudentyyppisiä kokemuksia, mutta enemmän erilaisilla laitteilla, hän sanoi.

Peli suunniteltiin yhteistyössä Metan kanssa, ja se olisi ollut eksklusiivituote Meta-VR-visiireille.

Tästä voidaan päätellä, että Meta on lyönyt rahahanat kiinni Splinter Cellin suhteen, sillä yhtiö harkitsee Facebookin ja Instagramin käytöstä poistamista Euroopasta. Tällöin Metan ei olisi myöskään järkevä tuottaa uutta ja kallista VR-peliä, jos pelin markkinat ovat vain Yhdysvallat ja Aasia, eikä lainkaan Eurooppa.

EU:n GDPR-laki estää eurooppalaisten tietojen viemisen Yhdysvaltoihin valuutaksi, joka on Metan bisneksen kannalta tärkein valtti. Data on yhtä kuin rahaa nykyaikana.

Splinter Cell VR olisi luultavasti lähettänyt pelaajien kiinnostus- ja käyttäytymistietoja Metalle, jonka perusteella oltaisiin saatu pelaajista parempia mainosprofiileja myytäväksi.

Avatar on tulossa, mutta myöhästyy

Avatar: Frontiers of Pandora sen sijaan on tulossa, mutta sen julkaisu viivästyy vuoden 2023 puolelle. Pelin julkaisua viivästyttää sen parantelu ja hiominen uuden konsolipolven vaatimusten mukaisiksi.

Mainos