Mainos
Ubisoftin perustaja ja toimitusjohtaja Yves Guillemot on sanonut Assassin’s Creed Nexus VR:n myynnin olleen “pettymys” ja ilmoittanut, että yhtiö ei aio panostaa liikaa VR:ään toistaiseksi.

Ubisoftin Q3-myyntituloksia käsitelleessä tuloskatsauksessa yksi kysyjä tiedusteli uusista VR-formaateista, kuten Meta Quest 3:sta ja Apple Vision Pro:sta, ja sitä, oliko yhtiöllä päivitystä VR-alustoille kehitettävän ohjelmiston suunnitelmiin.

Guillemot vastasi, että Ubisoft ei ollut vielä valmis sitoutumaan liikaa VR:ään, pääasiassa siksi, että Assassin’s Creed Nexus VR ei myynyt niin hyvin kuin odotettiin.

Mainos

Assassin’s Creed Nexus VR julkaistiin Meta Questille marraskuussa 2023, ja siinä pelaajat pääsevät eläytymään kolmen aiemman sarjan salamurhaajan – Ezion, Cassandran ja Connorin – rooliin ja suorittamaan erilaisia tehtäviä heidän silmiensä kautta, mukaan lukien parkour-liikkeitä.

Vuonna 2022 Ubisoft ilmoitti peruuttaneensa Splinter Cell VR:n, joka oli kehitteillä sen Red Storm -studiossa ja oli tarkoitus olla yksinoikeudella Questille.

Yksi syy myyntien vähyyteen voi olla tiukka alustarajaus. Peliä ei esimerkiksi julkaistu lainkaan PSVR 2:lle tai muille PC VR:n visiireille.

Mainos