Mainos
Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot uskoo, että suoratoisto mullistaa peliteollisuuden samalla tavalla kuin se on muuttanut televisio- ja elokuva-alaa.

Assassin’s Creed -julkaisija sopi hiljattain hankkivansa pilvipelioikeudet Euroopan talousalueen ulkopuolelta kaikkiin Activision Blizzardin peleihin, jotka julkaistaan seuraavien 15 vuoden aikana, jos Microsoftin 69 miljardin dollarin yritysosto Call of Duty -valmistajasta toteutuu, kuten nyt odotetaan.

Guillemot ei paljastanut kaupan tarkempia yksityiskohtia, mutta kertoi Financial Timesille, että Ubisoftin suoratoistosopimus sisältää kertamaksun Microsoftille.

Mainos

– Kun Netflix kertoi ensimmäisen kerran, että se aikoo ryhtyä suoratoistopalveluun, sen osakkeet putosivat paljon ja sitä kritisoitiin laajasti. Nyt näemme, mitä siitä on tullut. Sama tapahtuu videopelien kanssa, mutta se vie aikaa. Mutta kun se lähtee liikkeelle, se tapahtuu hyvin nopeasti, Guillemot kertoo.

Tutkimusryhmä Omdia arvioi, että pilvipelipalvelut tuovat 3,2 miljardia dollaria vuonna 2023, mikä vastaa kahta prosenttia kuluttajien kokonaiskulutuksesta peleihin, mutta että luku vähintään kaksinkertaistuu seuraavien viiden vuoden aikana.

– Uskomme vahvasti, että seuraavien 5-10 vuoden aikana monet pelit suoratoistetaan ja tuotetaan myös pilvipalveluissa. Se sai meidät etenemään [Microsoftin] sopimuksen kanssa, Guillemot jatkaa.

Yhä tehokkaamman mobiiliteknologian käyttöönoton myötä Guillemot odottaa, että pelien suoratoistopalvelut otetaan käyttöön kehittyvillä markkinoilla, joilla konsolipelaaminen ei ole vielä vakiinnuttanut asemaansa.

– Maat, joiden on edettävä hyvin nopeasti, hyppäävät usein uusien teknologioiden pariin ja ohittavat vanhojen järjestelmien vanhat menetelmät. Joten uskomme, että [nämä alueet] siirtyvät suoratoistoon ja pilveen nopeammin kuin muut, Ubisoftin toimitusjohtaja summasi.

Aiemmin tässä kuussa uusimmat puhelimensa julkistanut Apple totesi, että sen tuleva iPhone 15 Pro pystyy pyörittämään konsolilaatuisia pelejä.

Yksi ensimmäisistä peleistä, jotka pyrkivät todistamaan tämän väitteen, on Capcomin iPhone 15 Pro -portti Resident Evil 4:n uusintaversiosta, joka julkaistaan tänä vuonna hintaan 60 dollaria.

Mainos