Mainos
Ubisoft on vahvistanut suunnitelmansa aloittaa joidenkin peliensä julkaisu Steamissa uudelleen.

Julkaisijan viime vuosien suurin peli, Assassin’s Creed Valhalla, tulee Valven PC-kauppaan 6. joulukuuta samaan aikaan, kun sen viimeinen sisältöpäivitys julkaistaan.

Steamiin on tulossa myös Ubisoftin pelejä, kuten Anno 1800 ja Roller Champions.

Mainos

– Arvioimme jatkuvasti, miten voimme tuoda pelimme eri yleisöille, missä tahansa he ovatkin, ja tarjota samalla yhtenäisen pelaajaekosysteemin Ubisoft Connectin kautta, Ubisoftin edustaja kertoi The Vergelle.

Ubisoft lopetti uusien peliensä julkaisemisen Steamissa vuonna 2019. Sen jälkeen esimerkiksi Ghost Recon Breakpoint, The Division 2 ja Assassin’s Creed Valhalla on julkaistu Epic Games Storen ja sen oman digitaalisen jakelualustan Ubisoft Connectin kautta.

Steamin kilpailija Epic Games Store lanseerattiin joulukuussa 2018, ja se tarjoaa kehittäjille 88 prosentin osuuden heidän PC-nimikkeidensä tuottamista tuloista verrattuna Steamin vähemmän anteliaaseen 70/30-tulonjakoon.

New York Timesin haastattelussa vuonna 2019 Ubisoftin kumppanuuksista ja tuloista vastaava varajohtaja Chris Early vihjasi Valven mallin olevan vanhentunut.

– Se on epärealistinen, nykyinen liiketoimintamalli, joka heillä on. Se ei vastaa sitä, missä maailma on nykyään pelien jakelun suhteen, hän sanoi.

Ubisoft kieltäytyi sanomasta, aikooko se jatkossa tuoda pelejä Steamiin säännöllisesti vai tapauskohtaisesti.

Mainos