Arkistokuva
Mainos
Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot maalailee tuleivaisuutta liittyen pelikonsoleihin ja pelaamiseen. Mies on varma, että PS4:n ja Xbox Onen jälkeen tulee vielä PS5 ja Xbox Onen seuraaja, mutta sen jälkeen pelataan vain pilvessä.

– Tulee enää yksi konsolipolvi, ja sitten se tapahtuu, Guillemot päättää.

Ajatus kuulostaa järkevältä, sillä tällöin pelaajien ei enää tarvitsisi ostaa hardwarea kotiinsa ja pitää huolta sen viimeisimmästä suorituskyvystä, sillä pelikoneen tehot olisivat yksinomaan striimauspalvelun järjestäjän päänsärky. Tällöin pelien grafiikat voisivat kehittyä myös isoja harppauksia joka vuosi, kun striimattavat pelit eivät ole rajattuja tietyn pelikonsolin tehoihin. Esimerkiksi Sony voisi päivittää PS Cloud -pelikonsolinsa näytönohjaimen vaikka joka kuukausi paremmaksi, jolloin pelaajat saisivat aina viimeisintä grafiikkaa.

Mainos

– Miettikääpä tämän etuja. Cloudin ansiosta voidaan jatkaa peliä vaikka kännykällä bussissa. Ja grafiikat ovat samaa tasoa kuin hi-end-PC:llä, Guillemot innostelee.

Myös EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilson on samaa mieltä. EA sihtaa pilvipalveluiden kehittämiseen kuitenkin jo viiden vuoden aikaikkunalla. EA panostaa jo nyt pilvipalveluiden suunnittelutyöhön.