Mainos
Ubisoft on lykännyt XDefiant -pelin julkaisua sen jälkeen, kun ilmaiseksi pelattava FPS-räiskintä ei läpäissyt Microsoftin ja Sonyn konsolien sertifiointitestejä.

Aiemmin peli oli tarkoitus julkaista kesällä, mutta vastaava tuottaja Mark Rubin sanoi keskiviikkona julkaistussa tiedotustilaisuudessa, että lokakuun julkaisu vaikuttaa nyt todennäköiseltä julkaisuajankohdalta, sillä pelin varmistaminen alustojen vaatimusten mukaiseksi vaatii lisätyötä.

Rubinin mukaan pelin julkaisun viivästyminen johtuu siitä, että on löydetty tarkemmin määrittelemättömiä vaatimustenmukaisuusvirheitä, ei niinkään pelattavuusongelmia.

Mainos

– Vaatimustenmukaisuusvirheet liittyvät järjestelmiin ja yleiskokemukseen, jota ensimmäiset osapuolet odottavat pelialustansa peleiltä. (Esim. seurataanko pokaaleja oikein, päivitetäänkö kaverilistaani oikein pelin tila jne.), Rubin kirjoitti.

Hän sanoi, että Ubisoft San Francisco aikoo toimittaa XDefiantin päivitetyn version sertifioitavaksi parin seuraavan viikon aikana, jotta peli voitaisiin mahdollisesti julkaista tässä kuussa.

– On kuitenkin todennäköinen skenaario, jossa saamme ehdollisen läpäisyn, mikä tarkoittaa, että meidän on tehtävä Day 1 -korjaus, jossa on joitain viimeisiä korjauksia vaatimustenmukaisuuden varmistamiseksi. Jos meidän täytyy tehdä Day 1 -korjaus, se siirtää päivämääräämme lokakuun alkuun tai puoliväliin.

Peli paljastettiin alun perin heinäkuussa 2021 nimellä Tom Clancy’s XDefiant. Tuolloin se sisälsi vain Tom Clancyn franchising-sarjojen Splinter Cell, Ghost Recon ja The Division -pelihahmoryhmät.

Maaliskuussa 2022 Ubisoft kuitenkin ilmoitti luopuvansa Tom Clancy -brändistä ja ottavansa käyttöön uusia ryhmittymiä koko brändikatalogistaan, kuten Far Cry:sta.

XDefiant julkaistaan myöhemmin PC:lle, PS5:lle, PS4:lle, Xbox Series X/S:lle ja Xbox Onelle.

Mainos