Mainos

Uncharted-pelien naishahmot ottavat arkeologiset seikkailut haltuunsa ja muuttavat Unchartedin habituksen Lara Croftin seikkailuiksi.

Mestarillinen Uncharted 4 oli edelliskesän kovin pelikokemus. Se tarjoili käsittämättömän hienon graafisen paketin yhdessä hyvän tarinankerronan ja kiintoisien aivopähkinöiden muodossa. Seikkailija Nathan Draken tarinan päätyttyä haudanryöstöjä jatkavat Uncharted 2:sta tuttu Chloe ja Uncharted 4:n sivuhahmo Nadine.

Jätän lisäosan tarinan kuvailun pelin itsensä kerrottavaksi, mutta sanottakoon sen verran, että neitokaiset lähtevät Intian viidakoihin etsimään aarretta. Molemmilla naisilla on oma syynsä saada saalis ennen kuin pahikset löytävät sen.

Mainos

Uncharted 4:n itsenäinen lisäosa ei vaadi varsinaista emopeliä toimiakseen. Tämä on hyvä, sillä kyseessä on yllättävän suuri seikkailu, lähes täysimittainen uusi osa.

Peli hyödyntää tietysti Uncharted 4:n pelimoottoria, mutta repii siitä PS4 Pro:lla vielä aiempaa enemmän tehoja irti. Grafiikkaa päästään nauttimaan 4K-resoluutiossa vaihtelevalla kuvanopeudella ja huikeilla 10-bittisillä HDR-väreillä. Graafiset yksityiskohdat ovat parhaimmillaan viidakoissa, joissa kasvuston määrää, mudan yksityiskohtia ja dynaamisia objeteja voi vain hämmästellä suu auki.

Äänityö on jälleen puhdasta kultaa. Surround-järjestelmällä varustettu pelaaja uppoaa helposti seikkailun keskelle. LFE-jytinät yllättävät ajoittain jopa kokeneen subwoofer-nautiskelijan.

Valokuvatilassa saa jälleen otettua ”mestariteoksia”.

Itse seikkailuna The Lost Legacy on tavanomainen Uncharted. Juoni on sama kuin ennenkin, vain yksityiskohdat ovat muuttuneet; sankarittaret yrittävät löytää kadonneen aarteen ennen pahiksia. Siinä se. Myös tehtävät toistavat monta kertaa toisiaan. Osa haasteista on jopa rasittavan työläitä. Aivoja saa todella käyttää kenties parissa pelisarjan haastavimmassa aivopähkinässä.

Pelin pelattavuuttakin on parannettu nelosesta. Nyt esimerkiksi tähtääminen on helpompaa ja GTA V -tyylisen avustimen saa kytkettyä päälle. Myös täysin manuaalinen ampuminen on toki mahdollista.

Uncharted: The Lost Legacy on todella laadukas. Se ei ole täysimittainen 40 tunnin seikkailu, mutta se on erittäin korkeatasoinen 8–10-tuntinen actionpätkä, jota ei kannata missata.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Uncharted: The Lost Legacy
95 %
Edellinen artikkeliARK: Survival Evolved saapuu Pohjolan pelikonsoleille 29. elokuuta
Seuraava artikkeliXbox One X -konsolin ennakkotilaus käynnistyy Gamescomissa
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
uncharted-the-lost-legacy-arvostelu-uncharted-muuttui-tomb-raideriksiPikkulisäristä kasvoikin kokonainen peli. Ei mikään 40 tunnin seikkailu, mutta erittäin laadukas 8–10-tuntinen actionpätkä.