Mainos
UE5 julkaistiin huhtikuussa. Epic vahvisti jo silloin, että PlayStation VR2 -nimikkeitä on kehitteillä uuden pelimoottorin avulla.

Nykyaikaisilla PC-tietokoneilla ja seuraavan sukupolven konsoleilla UE5:n Nanite-geometriajärjestelmä tuo radikaalin uuden tavan tehdä ja renderöidä pelejä.

Mainos

Aiemmissa moottoreissa peligraafikot ja -mallintajat joutuivat tekemään erikseen luomiensa alkuperäisten objektien pienennetyt ja karsitut versiot. Kun pelaaja siirtyy tarpeeksi lähelle jotakin elementtiä, low poly -objektin sijaan näytetään etukäteen luotu vielä yksityiskohtaisempi versio. Tätä kutsutaan LOD:ksi (Level of Detail).

Nanite mullistaa tämän lähestymistavan. Taiteilijat tuovat jatkossa vain täysin korkealaatuiset objektit, ja geometriset yksityiskohda, jotka skaalautuvat automaattisesti reaaliajassa sen mukaan, kuinka kaukana käyttäjä on objektista. Virtuaaliset kohteet näyttävät uskomattoman yksityiskohtaisilta läheltä, eivätkä ne ”ponnahda sisään” tai ”ponnahda ulos”, kun etäännyt niistä.

Nanite toimii UE5:n dynaamisen globaalin valaistuksen ja heijastusjärjestelmän Lumenin kanssa. Epic kuvailee tulosta ”sukupolven harppaukseksi” grafiikassa.

Nanite ja Lumen eivät alun perin toimineet VR:ssä.

VR-sovellusten kehittäjät joutuivat käyttämään vanhoja geometria- ja valaistusjärjestelmiä, mikä teki mitättömäksi monet uuden moottorin eduista. Mutta Unreal Engine 5.1:n myötä Nanite ja Lumen toimivat nyt VR:ssä, kuten Heavenuen toimitusjohtaja Alex Coulombe vahvisti.

Coulombe kertoi, että hänen testirakennelmansa pysyi 90 ruudun sekuntinopeudessa kannettavalla tietokoneella, jossa oli RTX 3080 -mobiilikortti, ja suoratoisto Quest-kuulokkeisiin Air Linkin avulla. Hän julkaisi julkisen latauslinkin testisovelluksestaan kaikille, jotka ovat kiinnostuneita testaamaan Nanite & Lumenia VR:ssä.

Julkinen Unreal Engine 5:n GitHub-rakennus toimii PC:n VR:lle, mutta Metalla on oma UE5-haara, jota se suosittelee natiiviin Quest 2 -kehitykseen.

Nanite & Lumen eivät kuitenkaan toimi Androidilla, eikä niitä ole suunniteltu toimimaan mobiilipiirien kanssa yleensä, joten natiivit Quest 2 -pelit rajoittuvat vanhaan tekniikkaan.

Mainos