Kuvassa Jere Alanen ja Santeri Nieminen.
Mainos
Turku Evolution on Varsinais-Suomen ensimmäinen e-urheilujoukkue, jonka pyrkimyksenä on tarjota parhaat edellytykset ammatti- ja harrastepelaamiseen yhteistyössä Evolution Arenan ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Turku Evolution syntyi yhden Suomen tunnetuimman e-urheilutiimi RCTIC eSportsin pohjalta, joka fuusioituu Turkuun avatun pelitalo Evolution Arenan kanssa. Kansallista ja kansainvälistä menestystä Turku Evolution lähtee rakentamaan entisen RCTIC eSportsin Counter-Strike: Global Offensive -joukkueen pohjalta. Valtaosalla joukkueen pelaajista on pitkä yhteinen historia RCTIC eSportsissa.

– Perustamme Turkuun ammattimaisen e-urheilun organisaation ja tähtäämme kilpapelaamisen huipulle, kommentoi Team Manager Jere Alanen.

Mainos

– Tarjoamme nuorille pelaajille myös e-urheilun akatemian, joka vie kohti ammattimaista kilpapelaamista. Pelaajat ja joukkueen johto ovat sitoutuneet yhteisiin tavoitteisiin, joista yksi on kansallinen menestys tämän kauden aikana Suomessa järjestettävissä turnauksissa.

Fortnite seuraava eSports-hitti?

Ammattipelaamisen kenttää lähdetään avaamaan useiden pelien voimin Evolution Arenalla järjestettävien turnausten ja karsintojen kautta. Yksi monista tulevista peleistä on valtavaan suosioon noussut Fortnite, jonka kehittäjä on aloittamassa e-urheiluun satsaamisen isoilla panostuksilla. Fortnite on harrastepelaajien osalta yksi tämän hetken suosituimmista peleistä. Se mahdollistaa erilaisten tapahtumien ja toiminnan järjestämisen suurelle yleisölle.

Akatemiatoiminta aloitetaan Turku Evolution -joukkueen ja Evolution Arenan toimesta tulevana syksynä. Se tulee koostumaan erilaisista tapahtumista, turnauksista ja valmennuksesta Varsinais-Suomen nuorille. Akatemiatoiminnan kautta pelaajilla on mahdollisuus nousta Turku Evolution -joukkueeseen pelaamaan ja kilpailemaan. Valmennus- ja akatemiatoiminnasta tullaan tiedottamaan myöhemmin, kun neuvottelut paikallisten toimijoiden (Turku Game Academy & Turun Kaupunki) kanssa on saatu päätökseen.

– Yhteistyö Turku Evolution -joukkueen ja Evolution Arenan välillä auttaa myös peliareenan toiminnan ja konseptin kehittämisessä. Tavoitteenamme on tarjota mahdollisimman suurelle yleisölle parhaat edellytykset tulla harrastamaan ja seuraamaan pelaamista Turussa. Tulemme lähitulevaisuudessa tarjoamaan entistä enemmän pelaamiseen ja kilpapelaamiseen liittyvää toimintaa. Kaikkien on helppo osallistua toimintaan ja lajista kiinnostuneet voivat kokoontua yhteen esimerkiksi erilaisten peli-iltojen merkeissä, Alanen jatkaa.

Yhteistyökumppanit ovat tärkeä osa toiminnan kehittämistä. Evolution Arenan lisäksi joukkue tekee yhteistyötä turkulaisen Jimm´s PC-Storen kanssa. Pelilaitteisiin ja -tarvikkeisiin keskittyvä yritys tarjoaa joukkueelle tarvittavat laitteet, jotka mahdollistavat ammattimaisen harjoittelun ja kilpailemisen.

Turku Evolution -joukkueen tavoitteena on luoda itsestään menestyvä e-urheilujoukkue, joka kilpailee tasavertaisesti muiden suurten e-urheilujoukkueiden rinnalla.