Mainos
Star Wars: Knights of the Old Republicin uusintaversion kehitys on tiettävästi keskeytetty, ja pelin tulevaisuus on kuulemma epävarma.

Näin kertoo Bloomberg, joka väittää kehittäjä Aspyr Median antaneen potkut pelin suunnittelujohtaja Brad Princelle ja taiteelliselle johtajalle Jason Minorille aiemmin tässä kuussa.

Kaksikon kerrotaan saaneen potkut pian sen jälkeen, kun studio oli saanut valmiiksi pelin demon, jota se halusi näyttää tuotantokumppaneilleen Lucasfilmille ja Sonylle.

Mainos

Aspyrin studiopäälliköiden kerrotaan ilmoittaneen tässä kuussa henkilökunnalle, että demo ei vastannut sisäisiä odotuksia ja että pelin työstäminen keskeytetään, ja yhtiö aikoo etsiä uusia kehitysmahdollisuuksia.

Viime syyskuussa PS5:lle ja PC:lle julkistettua peliä oli kehitetty kolme vuotta Austinissa, Texasissa sijaitsevassa Aspyrissä, joka alun perin suunnitteli saavansa sen valmiiksi vuoden 2022 loppuun mennessä.

Erään Bloombergin lähteen mukaan demoon oli käytetty liikaa aikaa ja rahaa, ja realistisempi julkaisuajankohta olisi nyt 2025.

Aspyr on World War Z:n ja Witcher 3:n Switch-porttausstudio Saber Interactiven tytäryhtiö, joka työstää myös KOTOR-remakea.

Joidenkin Aspyrin työntekijöiden kerrotaan uskovan, että Saber voisi nyt ottaa projektin kehityksen kokonaan haltuunsa.

– Aspyr on lähtenyt täysillä mukaan tekemään tästä parasta mahdollista peliä. Kun ostimme Aspyrin, tiesimme alusta asti, että he tarvitsisivat apuamme, Saberin toimitusjohtaja Matthew Karch sanoi toukokuussa.

– Saberin asiantuntemus tämäntyyppisten tuotteiden luomisessa on valtavaa. Olemme tehneet sitä Halon kanssa – useiden Halo-tuotteiden kanssa – joten olemme käyttäneet paljon aikaa heidän kanssaan työskennellessämme tämän pelin tuomiseksi, Karch jatkoi.

– Olemme täysin varmoja siitä, että pelistä tulee fantastinen, mutta se on massiivinen tuote, ja massiivisten tuotteiden tekeminen vaatii paljon työtä ja aikaa, ja varsinkin kun puhutaan hyvin vanhasta pelistä, meidän on käytännössä täytynyt tehdä peli alusta alkaen uudelleen.

Vuonna 2003 julkaistu Knights of the Old Republic kertoo tarinan jedien ja sithien välisestä taistosta, joka sijoittuu noin 4000 vuotta ennen vuoden 1977 Star Wars -elokuvassa esitellyn Galaktisen imperiumin nousua.

Mainos