Valtava vuoto – yli 90 GTA 6 -videota vuodettiin verkkoon

Mainos
Yli 90 videota ja kuvakaappausta, joiden väitetään olevan otettu GTA 6:n testiversiosta, on vuotanut verkkoon.

Käyttäjä Teapotuberhacker kahlasi useita sivuja GTAForumilla kärsivällisesti edestakaisin ja havahtui siihen, että jo tovin verkossa olleet GTA 6 -videoiksi ja kuviksi väitetyt sisällöt saattavat olla autenttisia.

Hämmästyttävä löytö sisältää GTA 5:n ja 6:n lähdekoodia ja resursseja ja sisältää sekä videoita että kuvakaappauksia – vaikkakin varhaisesta ja keskeneräisestä versiosta, josta puuttuu paljon kaikkea.

Mainos

Vuodettujen videoiden perusteella näyttää siltä, että GTA 6 sijoittuu Vice Cityyn, mikä vahvistaa aiempaa huhua projektista.

– Rockstarin seuraavassa pelissä, Grand Theft Auto VI:ssa, on pelattava naispäähenkilö. Nainen, joka on latino, tulee olemaan toinen parista päähenkilöstä tarinassa, joka on saanut vaikutteita Bonnie ja Clyde -pankkiryöstäjistä, Bloomberg totesi vuodossaan aikaisemmin tänä vuonna.

Jos tämä pitää paikkansa, tämä näkyy vuotaneessa alfa-buildissa, jossa on sekä pelattava mies- että naishahmo, vaikka nämä mallit voivat olla tässä vaiheessa pelkkiä place holder -hahmoja.

Bloombergin mukaan Jason Schreier on kommentoinut vuotoja toteamalla, että ”mittakaavan perusteella on vaikea kuvitella, etteivät ne ole todellisia”.

YouTube-videolla vuotaneesta rakennelmasta näkyy hahmo, joka juoksee ulos kaupasta poliisin kanssa käydyn tulitaistelun aikana. Tämä on yksi pisimmistä kuvamateriaaleista, joita tästä vuodosta on tullut, sillä suurin osa niistä on vain muutaman sekunnin mittaisia.

Toinen YouTube-video näyttää naishahmon kävelevän strippiklubin läpi, joka on tiheästi täynnä NPC:tä. Tässä klipissä näkyy myös GTA-universumin oluen, Pißwasserin, mainos, mikä lisää legitimiteettiä.

Kuvamateriaalia hahmosta, joka kävelee ”Vice City Metro” -junan läpi, on myös julkaistu, mikä lisää todisteita siitä, että peli tapahtuu Miamin inspiroimassa paikassa.

Yksi Twitteriin lähetetty klippi näyttää näyttävän, miten pelin ampumamekaniikka toimii pelissä ajettaessa. Toisessa näytetään keskustelujärjestelmää sekä pikaruokakaupan ryöstämistä.

Myös klippi, jossa miespuolinen päähenkilö kävelee kauppaan, on julkaistu. Ylänurkassa näkyy ”robbery” -merkintä.

Käyttäjä, joka julkaisi alkuperäisen vuodon GTA-foorumeilla, väittää myös, että hänellä on hallussaan GTA 6:n ja GTA 5:n lähdekoodi, ja uhkaa julkaista sen kokonaisuudessaan. Hän on julkaissut pätkiä kuvakaappauksina, mutta VGC ei voi tarkistaa väitteiden oikeellisuutta.

He väittävät myös, että heillä on testirakennelma pelistä, jonka he voisivat halutessaan julkaista.

Lisänäyttöä kuvamateriaalin todenperäisyydestä on se, että lyhyissä pätkissä näytetty avoin maailma sisältää automerkkejä, jotka ovat olleet mukana aiemmissa nimikkeissä, kuten Vespucci.

Kuvamateriaali sisältää uuden keskustelumekaniikan, joka on samanlainen kuin Rockstarin länneneepos Red Dead Redemption 2:ssa.

Alan sisäpiiriläinen Tom Henderson väitti viime heinäkuussa, että Grand Theft Auto 6 ilmestyisi joko vuonna 2024 tai 2025, mikä johtuu osittain siitä, että Rockstar keskittyy nyt työntekijöidensä hyvinvointiin sen väitettyä kriittistä kulttuuria koskevan kritiikin jälkeen. Hänen väitteitään tukivat tuolloin Bloombergin toimittaja Jason Schreier.

Kaikki yllä olevat kuva- ja videoaineistot saattavat myös olla osa suurta huijausta, sillä kaikki GTA 6 -peliin liittyvät huhut ovat suurta somehunajaa, jolla saadaan aikaan paljon kohinaa. Aineisto saattaa kuitenkin yhtä hyvin olla myös täysin autenttista.

Mainos