Mainos
Valve on julkistanut Steam Families -ominaisuuden, uuden tavan jakaa pelejä, valvoa lasten toimintaa ja tehostaa ostoksia Steamissa.

Se on nyt saatavilla beta-versiona ja korvaa sekä Steam Family Sharingin että Steam Family Viewn.

Pelaajat voivat luoda enintään kuudelle jäsenelle tarkoitetun Steam Family -ryhmän, jota voi hallita Steam-asiakkaan, mobiililaitteen tai verkkoselaimen kautta.

Mainos

Perheenjäsenet voivat pelata toistensa jaettavia pelejä, mutta he eivät voi pelata samaa peliä samanaikaisesti, elleivät he omista useita kopioita.

Jokainen pelaaja voi luoda omia tallennettuja pelejä, ansaita omia Steam-saavutuksiaan ja käyttää muun muassa työpajatiedostoja.

– Family Sharing on ominaisuus, jonka kehittäjät voivat milloin tahansa poistaa pelinsä käytöstä teknisistä tai muista syistä, Valve tiedotti.

Luettelo peleistä, jotka tällä hetkellä tukevat ominaisuutta, löytyy täältä.

Steam Families esittelee myös uudet vanhempien valvontatoiminnot, joiden avulla ryhmän aikuiset voivat asettaa rajoja sille, mitä ja milloin lapset voivat pelata pelejä.

Vanhemmat voivat valvoa, mitä lapset pelaavat, ja rajoittaa pääsyä myös erilaisiin ostos- ja sosiaalisiin ominaisuuksiin.

Mukana on myös uusi maksuvaihtoehto, jossa lapsitili voi pyytää perheen sisäistä aikuista ostamaan ostoskorinsa, minkä aikuinen voi tehdä mobiililaitteellaan tai sähköpostillaan.

Testatakseen Steam Families -tiliä pelaajien täytyy olla valittuna Steam Family Beta -ohjelmaan. Lisätietoja löytyy virallisesta FAQ:sta.

Steam teki sunnuntaina kaikkien aikojen ennätyksen, yli 36,29 miljoonaa samanaikaista pelaajaa.

Valve käynnisti Steamin kevätmyynnin viime viikolla. Maaliskuun 21. päivään asti kestävä kampanja sisältää yhtiön mukaan alennuksia tuhansista peleistä.

Mainos