Valve julkisti uuden version Steam Deckistä: ”Ei ole Steam Deck 2, joka tulee 2–3 vuoden päästä”

Mainos
Valve on korostanut, että sen seuraavan sukupolven Steam Deck -käsikonsoli on vielä muutaman vuoden päässä, vaikka tänään julkistettiinkin uusi OLED-malli.

Steam Deck OLED korvaa julkaisuversion 7-tuumaisen LCD-näytön uudella 7,4-tuumaisella OLED-näytöllä, joka tarjoaa kirkkaammat värit ja tummemmat mustat sävyt ja tukee myös HDR:ää.

Se parantaa myös muita komponentteja, kuten akun pidempää käyttöikää, päivittää Wi-Fi 5:stä Wi-Fi 6E:hen, parantaa lämpöominaisuuksia ja suurempaa tuuletinta, ja se painaa 30 grammaa vähemmän kuin tavallinen Steam Deck.

Mainos

Se tulee saataville 512 Gt:n ja 1 Tt:n versioina, ja vanhat 64 Gt:n ja 512 Gt:n LCD-mallit poistuvat asteittain käytöstä ja vain 256 Gt:n LCD-malli jää uudeksi perustason vaihtoehdoksi.

Vaikka Steam Deck OLED on selvästi edeltäjäänsä parempi, Valve on kuitenkin tehnyt Bloombergille selväksi, että Steam Deck OLED on vain päivitys, eikä se ole todellinen ”seuraavan sukupolven” Steam Deck, josta se on puhunut viime kuukausina.

Bloombergin uutisen mukaan Steam Deckin tuotesuunnittelija Lawrence Yang sanoo, että tiimi työskentelee edelleen Steam Deck 2:n parissa, jossa on ”seuraavan sukupolven” tehon parannus, mutta se ei ole saatavilla vielä ”ainakaan kahteen tai kolmeen vuoteen”.

Yangin kommentit vastaavat Valven koodaaja Pierre-Lou Griffais’n kommentteja, joka kertoi The Verge -lehdelle syyskuussa, että Valve ei odottanut julkaisevansa seuraavan sukupolven Steam Deckin seuraajaa ”seuraavan parin vuoden aikana”.

– Meille on tärkeää, että Deck tarjoaa kiinteän suorituskykytavoitteen kehittäjille ja että viesti asiakkaille on yksinkertainen, sillä jokaisella Deckillä voi pelata samoja pelejä, Griffais kertoi tuolloin The Vergelle.

– Näin ollen suorituskykytason muuttaminen ei ole asia, johon suhtaudumme kevyesti, ja haluamme tehdä sen vain silloin, kun suorituskyky kasvaa tarpeeksi merkittävästi. Emme myöskään halua, että suorituskyvyn lisääminen tapahtuu virrankäytön tehokkuuden ja akun keston kustannuksella.

– En odota, että tällainen harppaus olisi mahdollista parin seuraavan vuoden aikana, mutta seuraamme silti tarkasti arkkitehtuurien ja valmistusprosessien innovaatioita nähdäkseni, mihin suuntaan asiat ovat menossa.

Steam Deck OLED tulee saataville 16. marraskuuta alkaen, ja sen 512 Gt:n version ohjehinta on 569 euroa ja 1 Tt:n version 679 euroa.

Käsikonsolin 256 Gt:n LCD-versio pysyy saatavilla alennettuun hintaan 419 euroa, kun taas 64 Gt:n LCD- ja 512 Gt:n LCD-mallit poistuvat asteittain, kun kaikki varastot on myyty.

Mainos