Mainos
Valve on parhaillaan tutkimassa koko pelikirjastoansa analysoidakseen, mitkä pelit ovat Steam Deck -yhteensopivia ja mitkä eivät.

Valve vahvistaa, että tällä hetkellä yli 2000 peliä ovat Steam Deck -yhteensopivia. Ne ovat saaneet joko ”verified” tai ”playable” -tunnuksen omalle käynnistyssivulleen Steamissa.

Jos peli on vaanut verified-merkinnän, on se täysin yhteensopiva Steam Deckin kanssa, jos taas playable-tunnuksen, on se pelattavissa, mutta vaatii esimerkiksi kosketuslevyn alustuksella toimenpiteitä hiiren korvikkeeksi.

Mainos

Jotta peli voisi saada verified-tunnisteen, on sen läpäistävä oheiset testit:

  • Näppäimet – ”Pelillä tulee olla täysi ohjaintuki, käyttää asianmukaisia ohjaimen syöttökuvakkeita ja tuoda näyttönäppäimistö automaattisesti esiin tarvittaessa.”
  • Saumattomuus – ”Peli ei saa näyttää yhteensopivuusvaroituksia, ja jos siinä on kantoraketti, sen pitäisi olla navigoitavissa ohjaimella.”
  • Näyttö – ”Pelin pitäisi tukea Steam Deckin oletusresoluutiota (1280 × 800 tai 1280 × 720), sillä on oltava hyvät oletusasetukset ja tekstin tulee olla luettavaa.”
  • Järjestelmätuki – ”Jos ajetaan Protonin kautta, Protonin pitäisi tukea peliä ja kaikkia sen väliohjelmistoja. Tämä sisältää huijausten estämisen.”

Steam Deck -käsikonsoli ei ole aivan edullisimmasta päästä. Sen 64-gigainen versio maksaa 420 euroa, 256-gigainen versio 550 euroa ja 512-gigainen versio 670 euroa. Laitteen voi ostaa vaikka tästä.

Mainos
Edellinen artikkeliNeed for Speed on saamassa uuden osan syksyllä – tosin vain uudelle konsolipolvelle
Seuraava artikkeliTässä ovat tämän viikon kuumimmat VR-pelijulkaisut