Vampyr-pelin tarinavideo esittelee lohdutonta Lontoota

Mainos
Focus Interactiven julkaisema ja DONTNOD-studion tekemä Vampyr on saanut uuden maistiaisvideon kesällä julkaistavasta toimintaseikkailusta.

Vampyr kertoo tarinan miehestä, jota riivaa vampirismi. Lääkäristä, joka haluaa auttaa tauteihin sairastuneita ihmisiä, mutta jonka sisällä jyllää kyltymätön verenhimo. Kahden erilaisen persoonan yhteenotosta ja hirviöiden täyttämästä Lontoosta kertova Vampyr on synkkä tarina täynnä kauhua, toimintaa ja draamaa.

Vampyr-pelin tuoretta esittelyvideota sävyttää tummasävyisen herkkä tulkinta suositusta (Don’t Fear) The  Reaper -kappaleesta. Alkujaan Blue Öyster Cult -yhtyeen tuonpuoleista käsittelevä kappale onkin mitä oivallisin sävellys siivittämään elämän ja kuoleman välistä olemassaoloa, jota vampyyrit hirviömäisessä muodossaan edustavat.

Mainos

Vampyr-toimintaroolipelissä pelaajan ohjastama päähahmo on kaksoiselämää elävä tohtori Jonathan Reid, jonka toisena puolena on kaupungin flunssaepidemiaa hoitava lääkäri. Hänen synkempi puolensa sen sijaan on verta janoava vampyyri, joka suorastaan janoaa apua tarvitsevien ihmisten verta. Eräänlaisena modernina Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde -tarinana Vampyr on synkkä ja verinen kamppailu kahden eri osapuolen kesken yhdessä ja samassa ihmiskehossa. Siinä missä tohtori Reid pyrkii auttamaan kaupungin sairaita ja kärsiviä, hänen vampyyripuolensa jano tulee tyydyttää, ettei hirviö ottaisi Jonathania haltuunsa hyvinkin kohtalokkain seurauksin. Pelaajaa ympäröivä vuoden 1918 Lontoo reagoi pelaajan valintoihin, joten kaikilla teoilla ja päätöksillä on seurauksensa. Vampyr onkin ainutlaatuinen pelikokemus, jossa toimintaosuudet linkittyvät saumattomasti roolipelimäisiin valintoihin ja kahden keskushahmon välillä tasapainotteluun.

Vampyr julkaistaan sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 5. kesäkuuta. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Mainos