Vampyr – veristä toimintaa ja epäinhimillisiä erikoiskykyjä

Mainos
Focus Home Interactive julkisti uuden esittelyvideon tulevasta Vampyr-toimintaroolipelistä. DONTNOD Entertainmentin luoma pelimaailma esittelee pelaajalle 1800-luvun lopun Lontoon ja sen synkät kaupunginosat salamyhkäisine tapahtumineen.

Uudessa esittelyvideossa pelin päähenkilö tohtori Jonathan Reid käy läpi kipukohtiaan ja hyödyntää vampyyrivoimiaan taistelussa verenhimoisia vastustajia vastaan. Becoming a Monster -trailerivideo luo silmäyksen pelin napakkaan taistelujärjestelmään, erilaisiin hirviöihin ja pelin tunnelmaan.

Mistä on kyse?

Puoliksi ihmisenä ja puoliksi vampyyrinä tohtori Reid joutuu alati kamppailemaan halujaan ja nälkäänsä vastaan. Kehittääkseen osaamiaan erikoiskykyjä ja tyydyttääkseen katalaa verenjanoaan tohtori Reid joutuu alati tasapainottelemaan vaikeiden valintojen välillä. Toisaalta hän joutuu kamppailemaan kuolettavaa epidemiaa vastaan, toisaalta taistelemaan verenhimoisia olentoja vastaan. Kyse ei olekaan niinkään siitä, joutuuko hän tappamaan. Kyse on siitä keitä hän joutuu tappamaan aikeissaan pelastaa kotikaupunkinsa. Tutkimalla muita asukkaita Reid saa selville arvokasta tietoa näiden elämästä ja siitä, mitkä ovat näiden aikomukset. On pelaajan itsensä päätettävissä ketkä saavat elää ja ketkä kuolla.

Mainos

Kaikilla näillä on kuitenkin vaikutuksensa kaupungin ekosysteemiin. Esimerkiksi jos liian moni ihminen kuolee tietyn kaupunginosan alueella, tuo alue käytännössä romahtaa ja muuttuu elävästä kaupunginosasta aivan joksikin muuksi. On aika pelastaa Lontoo, mutta millä hinnalla ja millä tavoin?

Moderni Tri. Jekyll ja Mr. Hyde

Vampyr-toimintaroolipelissä pelaajan ohjastama päähahmo on kaksoiselämää elävä tohtori Jonathan Reid, jonka toisena puolena on kaupungin flunssaepidemiaa hoitava lääkäri. Hänen synkempi puolensa sen sijaan on verta janoava vampyyri, joka suorastaan janoaa apua tarvitsevien ihmisten verta. Eräänlaisena modernina Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde -tarinana Vampyr on synkkä ja verinen kamppailu kahden eri osapuolen kesken yhdessä ja samassa ihmiskehossa. Siinä missä tohtori Reid pyrkii auttamaan kaupungin sairaita ja kärsiviä, hänen vampyyripuolensa jano tulee tyydyttää, ettei hirviö ottaisi Jonathania haltuunsa hyvinkin kohtalokkain seurauksin. Pelaajaa ympäröivä vuoden 1918 Lontoo reagoi pelaajan valintoihin, joten kaikilla teoilla ja päätöksillä on seurauksensa. Vampyr onkin ainutlaatuinen pelikokemus, jossa toimintaosuudet linkittyvät saumattomasti roolipelimäisiin valintoihin ja kahden keskushahmon välillä tasapainotteluun.

Vampyr julkaistaan sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 5. kesäkuuta. Pelin ikäraja on PEGI 18.