Mainos
Assassin’s Creed IV: Black Flag oli yksi PlayStation 4 -konsolin julkaisupeleistä ja yksi suurimmista graafisista next gen -ilokkeista, joka oli heti saatavilla.
 
Pelillisesti Assassin’s Creed IV: Black Flag on täysin identtinen kopio PS3 ja X360-versioista. Kaikki on tuttua, paitsi grafiikka. Heti kättelyssä voi havaita eteenkin hahmoissa huomattavasti enemmän yksityiskohtia, kuin this gen -versioissa. Samoin maiseman piirtoetäisyydet ja polygonien määrä, sekä tekstuurien tarkkuus on aivan eri luokkaa. Myös antialiasointi on tullut mukaan, jonka vuoksi peli ei enää näytä niin sahalaitaiselta ja rupiselta.
 
Kuuba
PS4-version Kuuba näyttää ilmasta mehevän rehevältä, mutta vasta katutasossa yksityiskohdat pääsevät todella loistoonsa.
 
Peli hyödyntää PS4-versiossa enemmän partikkelitehosteiden käyttöä, jonka vuoksi esim. savutehosteet ja pienet lentävät heinät, nurmikot ja muut roiskeet tuntuvat uskottavimmalta. Hienointa kuitenkin kaikista, on valon hejastuminen kasvillisuuden läpi. Tätä ei ole nähty missään pelissä aikaisemmin Killzone: Shadow Fall:ia lukuunottamatta. Tehoste näyttää hyvältä ja tuo puihin aivan eri tason uskottavuutta.
 
Viidakossa
 
Vaikka grafiikassa on paljon hienoja uusia yksitiskohtia, ei se kuitenkaan ole parasta mahdollista. Kompromissit this genin ja next genin välillä huokuu kaikesta läpi, sillä onhan peli rakennettu heikoimman alustan rajoissa. Jos PS4:n tehoista olisi haluttu ottaa kaikki irti, olisi neljäs Assassin’s Creed pitänyt rakentaa kokonaan uusiksi, ainoastaan kahdeksannen polven konsoleita varten. Tällöin julkaisu olisi tapahtunut joskus hamaammassa tulevaisuudessa, eikä peliä oltaisi päästy jo nyt nakuttelemaan. Hyvältä se kuitenkin näyttää ja onhan se niin, että parhaimman Assassin’s Creed IV -elämyksen saa vain uuden sukupolven laitteilla.

Huonona puolena mainittakoon, että jos peliä on tullut jo PS3:lla hakattua tovi jos toinenkin, niin PS4-version joutuu aloittaa aivan alusta.
Mainos
Edellinen artikkeliHenkilökuvassa Dwayne Johnson: Lihasmassaa ja tuskaa
Seuraava artikkeliErased (Blu-ray)
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.