Mainos
Call of Duty: Ghosts sai pahasti osakseen dissausta, kun se julkaistiin tovi sitten PlayStation 3:lle. Vastassa ollut Battlefield 4 hohti uutuuttaan, mahtavilla ominaisuuksillaan ja jäätävällä grafiikalla. Tämä ei kuitenkaan sitten näkynyt pelimyynneissä, sillä konsolikansa on CoD-fanaatikkoja ja Call of Duty: Ghosts komeilee kaikkien listojen kärjessä, myydyimpänä konsolipelinä viikosta toiseen. Saimme nyt testiin kahdeksannen sukupolven version vertailuna PS3-versiolle.
 
Tarina luonnollisesti on identtinen muiden versioden kanssa. Siitä voit lukea alkuperäisarviosta.
 
Ensimmäinen asia jota odottaa ja johon eniten kiinnittää huomiota, on luonnollisesti grafiikka. Se on näyttävää, tekstuurit ovat tarkkoja ja partikkelejä on hyödynnetty paljon PS3-versiota enemmän, mutta todellinen next gen -taidonnäyte se ei ole. Tämä luonnollisesti johtuu kompromisseistä, joita on jouduttu tekemään PS3, X360, PS4 ja X1 -konsoleiden takia. Kaikkea ei voi saada täydellisenä samalla kertaa.
 
Hollywood
 
Yksinpeli on huomattavasti kauniimpaa ja sen takia silmäorgastisempaa paukuttaa läpi PS4:llä, juuri graafisen elämyksen takia. Parhaat maisemat löytyvät ehdottomasti viidakko, vedenalais, Las Vegas ja Los Angeles -kohtauksista.
 
Sukellus
 
Siirtyminen PS3-versiosta PS4:ään käy vaivattomasti. Tarinan joutuu pelaamaan alusta asti läpi, jos se edellisessä versiossa jäi kesken. Viiden tunnin stoorin nakuttaa kuitenkin läpi viidessä tai kuudessa tunnissa, jonka jälkeen palataan siihen itseensä, moninpeliin.
 
Moninpelin käynnistyessä suu on messingillä, sillä homma jatkuu suoraan siitä mihin PS3-versiossa jäätiin. Hahmot ovat kunnossa, asearsenaali on omaa ja tuttua, sekä pisteet ovat tutuissa lukemissa! Jee, kerrankin serveritallennuksista on suurta iloa.
 
Laiva
 
Uusi Dualshock 4 on ohjaimena niin hyvä, että se kuumottaa ja kutsuu pelaamaan pelitauoillakin. Ohjain on kuin tehty FPS-matseihin ja sen kanssa moninpeli on rutosti edellisen sukupolven ohjainta miellyttävämpää.
 
CoD: Ghosts on sitä samaa PS4:llä, kuin PS3:llakin, mutta grafiikka on parempaa, partikkeleja on enemmän ja ohjaus miellyttävämpää. Addiktoituminen on taattua.
Mainos
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: Wii Party U
Seuraava artikkeliNecessary Evil: Super-Villains of DC Comics (Blu-ray)
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.