Mainos
Syksyllä Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle ilmestynyt NBA 2K14 oli keskinkertainen koripallopeli, kuitenkin hauskalla uramoodilla. Nyt sama peli on julkaistu next gen -versiona, ja vaikka nimi on sama, puhutaan käytännössä kuitenkin aivan eri pelistä.
 
NBA 2K14 PS4-versio on graafisesti todella vaikuttava. Jokainen hahmo on mallinnettu käsittämättömän yksityiskohtaisesti ja jokaikinen heistä on tunnistettava. Myös yleisö on nyt täynnä ihmisen näköisiä ja oloisia hahmoja, animoitujen puupökkeiöiden sijaan.
 
Pelin kentät on mallinnettu myös esikuviensa mukaan, ja jokaisella parketilla on selkeästi oma visuaalinen tyylinsä. Ennen otteluita näytetään kyseisen hallin kotikaupunkia rupisella videoklipillä, joka tuo kaikesta huolimatta myös oman pottinsa uskottavuuteen.
 
kori
 
Yksi hienoimmista graafisista yksityiskohtauudistuksista on asusteiden dynamiikka. Pelaajien shortseihin ja paitoihin lasketaan koko ajan aitoa fysiikkaa, jonka vuoksi vaatekappaleet elävät aivan omaa, realistista elämäänsä. Myös pallon fysiikka on aitoa ja pelaajien animaatio PS3-versiosta poiketen täysin saumatonta.
 
Näytääkin siis siltä, et 2K Sports on tehnyt PS4 ja Xbox One -versioita vuoden täysillä, ja räkäissyt PS3:lle ja X360:lle keskeneräisen ja karmean version.
 
Väittely
 
Pelilillisesti PS4-versiota on huomattavasti mukavampi pelata. Hahmot käyttäytyvät kuten pitää ja tunnelma on selkeästi aivan eri tasolla. Pääpelimuotoja on kolme erilaista. Ura- ja managerimoodi näistä tärkeimmät.
 
Uramoodi on niin juurta jaksain real life NBA-pelaajan arkea, että se käy välillä jopa tylsäksi. Tarjolla on ainakin aluksi huomattavan paljon pelkkää odottelua, kun ensin odotellaan pääsyä joukkueeseen, sitten ajellaan kisamatkoja ja luetaan Twitteriä ja kisoissa lämmitellään vaihtopenkkiä. Kun omat taktiikat alkavat löytyä, pitkän tahkoamisen jälkeen muuttuu meininki koukuttavaksi. Pelissä taktiikalla on suuri merkitys, eli pelkällä rämpyttelyllä ei saa kuin toistuvia reach-in foulsseja.
 
Vahvero
 
Suurin ongelma NBA 2K14 -pelistä löytyy äänipuolella. Kun käytössä on optisen kaapelin kautta kulkeva ääni, saattaa peli kadottaa kaikki äänensä ja korvata ne rasittavalla naksutuksella. Pelissä on kuitenkin pysyttävä ilman konsolin uudelleenkäynnistyksiä, mikäli mielii päästä tallentamaan prosessi seuraavaa pelikertaa varten. Tähän ongelmaan ei ainakaan ensimmäinen ohjelmistopäivitys tuonut vielä ratkaisua.
 
vs
 
NBA 2K14 on PS4-versiona aivan eri peli kuin PS3 tai X360-versio. Jos hyllystä löytyy 7. polven versio, kannattaa se ehdottomasti vaihtaa PS4-versioon heti. PSN-verkossa sen voi ainakin tehdä jopa tarjousten kera.
Mainos