Mainos
Halloween päättyi… mitä nyt?

Halloween Ends on päättänyt elokuvatrilogian, joka pyrki tuomaan takaisin Michael Myersin ja hänen alkuperäisen huutokuningattarensa Laurie Stroden ja kertomaan monikerroksisen tarinan siitä, mitä tapahtuu sukupolvia naamioituneen tappajan riehumisen jälkeen. Valitettavasti monet fanit toivovat, että franchising-sarja olisi mennyt toiseen suuntaan.

Artikkelin julkaisuhetkellä jo yli 7 000 ihmistä on allekirjoittanut Change.org-vetoomuksen, jossa Universalia kehotetaan kuvaamaan Halloween Ends uudestaan, ja se on ylittänyt 5 000 allekirjoituksen tavoitteen.

Mainos

Perustelut vetoomukselle ovat selkeät:

”Halloween Ends ei ollut elokuva, jota fanit halusivat! Tämä oli Origins-tarina! Coreyn tarina! Me ansaitsemme elokuvan, joka on Michael Myersin ja Halloween Franchisen arvoinen! Rakastamme tätä sarjaa koko sydämestämme ja tämä versio Halloween-elokuvasta jätti meidät surullisiksi, vihaisiksi, pettyneiksi ja raivostuneiksi. Antakaa meille elokuva, joka näyttää meille, mistä Halloweenissa todella on kyse. Meidän Apex Predator…. Slasher-elokuvien kuningas Michael Myers! Tämä elokuva antoi meille heikon, säälittävän Michaelin, joka tarvitsi naamionsa selviytyäkseen! Tämä ei ole MEIDÄN MICHAEL MYERSIMME! Meidän tappajamme on vahva, armoton ja pysäyttämätön! Korjatkaa tämä vääryys! Me rukoilemme teitä !!!”

Halloween Ends on elokuvasarjan viimeisin osa, joka on pettänyt monia fanejaan lopun vuoksi.

Elokuva sai enimmäkseen negatiivisia arvosteluja kriitikoilta ja heikon C+ CinemaScore-arvosanan elokuvakävijöiltä, jotka saivat sen ensi-iltaviikonloppuna.

Toisaalta Halloween Ends pärjää hyvin lipputuloissa, sillä se on jo ottanut maailmanlaajuisesti 63 miljoonaa dollaria, vaikka se on myös jo striimattavissa Peacock-palvelussa.

Kuten vetoomus kertoo, fanit yllätettiin Halloween Endsin keskittyessä uuden hahmon, Rohan Campbellin Corey Cunninghamin tarinaan.

David Gordon Green kertoi tehneensä tämän päätöksen, koska halusi näyttää, miten Michael Myers vaikutti Laurien lisäksi myös Haddonfieldin kaupunkiin.

Toteutuvatko uudelleenkuvakset?

Kaikki eivät kuitenkaan vihanneet Halloween Ends -ohjelmaa. Stephen King antoi elokuvalle hyväksyntänsä ja myönsi, ettei se keksi pyörää uudelleen, mutta kutsui sitä ”yllättävän hahmovetoiseksi”. CinemaBlendin Mike Reyes antoi Halloween Ends -elokuvalle loistavan arvostelun, jossa se sai 4 tähteä 5:stä ja sanoi, että se on ”eeppinen päätös, jonka Laurie Strode on aina ansainnut”.

Saako Change.orgin vetoomus Universalin todella kuvaamaan Halloween Endsin uudelleen? Todennäköisesti ei. Se, että joku teki vetoomuksen ja että monet ihmiset allekirjoittivat sen ja allekirjoittavat edelleen, osoittaa, että Halloween Endsin tarinankerrontatapa herättää todellista vastenmielisyyttä, mutta on ennenkuulumatonta, että studio kääntyisi ympäri ja yksinkertaisesti tekisi uudelleen tällaisen elokuvan.

Fanit voivat toki toivoa, että Halloweenin seuraava iteraatio olisi tyydyttävämpi. Siihen asti kannattaa katsoa, mitä tulevia kauhuelokuvia on tulossa seuraavaksi.

Mainos