Mainos
Teknologia- ja pelialaan keskittyneen viestintätoimisto Visionistin kehittämä maailman ensimmäinen viihteellinen ja aikuisyleisölle suunnattu Battle of Boomers & Engineers -kilpapeliturnaus pelataan tulevana lauantaina suosittujen esports-tiimien, tunnettujen tubettajien, insinöörien, opiskelijoiden ja amatööripelaajien voimin.

Vauhdikas turnaus pelataan neljällä kolmen hengen joukkueella yleisön äänestämillä pelikartoilla.

Mukana ovat Suomen kovimmat esports-tiimit eli ENCE ja HAVU.

Mainos

ENCE-tiimissä pelaavat pelaajalegenda Joona “natu” Leppänen, tunnettu somevaikuttaja Eetu “Eeddspeaks” Pesonen ja ja insinööripelaajana Jonne Vornanen.

HAVU-tiimissä pelaavat pelaajalegenda Taneli ”diSTURBED” Veikkola, tunnettu somevaikuttaja Rasmus ”Rapsu” Virtanen ja insinööripelaajana Lassi ”LRZ” Halkosaari.

Esports-tiimien lisäksi turnauksessa pelaavat aikakarsinnalla valitut insinööriopiskelijat ja amatööripelaajat omilla kokoonpanoillaan. Opiskelijatiimissä pelaavat Ville Rinne, Santeri Saarela ja Anton Almio.

Ville Rinne on 26-vuotias Lahden LAB-ammattikorkeakoulussa energia- ja ympäristötekniikan opiskelija. Hän on pelannut eri joukkueissa ja osallistunut erilaisiin amatööriturnauksiin ja liigoihin. Santeri Saarela on puolestaan 24-vuotias konetekniikan opiskelija, joka on säännöllisesti pelannut Counter-Strikea vuodesta 2016 alkaen. Myös hänellä on taustalla muutamia amatööriturnauksia. Anton Almio on 24-vuotias turkulainen rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriopiskelija. Hän on pelannut aktiivisesti joitain vuosia, mutta aiempaa kokemusta kilpapelaamisesta hänellä ei ole.

Amatööritiimissä pelaavat 20-vuotiaat Samuel Arffman, Pauli Marjamäki ja Kasimir Alamäki. Samuel Arffman on tamperelainen opiskelija, jolla on esports-kokemusta muutaman hyvänmielen turnauksen verran. Pauli Marjamäki on Hämeenkyröstä kotoisin oleva pitkän linjan pelaaja, joka on pelannut Counter-Strikea huvikseen alakoulusta lähtien ja kilpailullisesti pari vuotta. Kasimir Alamäki on alun perin Keuruulta, mutta muuttanut Turkuun opiskelemaan. Hän on pelannut CS:ää noin 7,5 vuotta ja 5 000 tuntia.

– Mahtavaa saada uudistettu peliturnauksemme finaaliin asti hienosti sujuneen karsintavaiheen jälkeen, kommentoi Viestintätoimisto Visionistin perustaja Jiri Koivuniemi.

Visionistin perustaja Jiri Koivuniemi.

– Olemme saaneet huikeaa palautetta jo nyt ja turnauspäivästä odotamme ikimuistoista kokemusta. Hienoa, että olemme saaneet kaikenlaiset pelaajat liikkeelle, ja erityisen hienoa on nähdä legendojen, somevaikuttajien, insinöörien, opiskelijoiden ja amatöörien pelaavan sulassa sovussa ja omista tiimeistään innostuneena, Koivuniemi jatkaa.

5000 euron palkinto

Kaikki neljä finaalissa nähtävää tiimiä kisaavat merkittävästä 5 000 euron palkintopotista. Turnauksen mahdollistaa nimikumppani Insinööriliitto ja heitä tukee turnauksen toisena kumppanina vakuutusyhtiö Turva.

Kilpapelitapahtumien järjestäjä Finnish Esports League (FEL) vastaa finaaliturnauksen varsinaisesta toteutuksesta. Finaaliturnaus pelataan etäyhteyksin ja se striimataan suorana lähetyksenä 3. joulukuuta kello 14.00 alkaen Ilta-Sanomien Twitch-, ISTV– ja Ruutu-videopalvelujen kautta.

Mainos