HTC Vive Cosmos.
Mainos
Steamin laitteistotutkimuksen mukaan VR-käyttäjien määrä lähes nelinkertaistui heinäkuussa, mutta tämä tieto on lähes varmasti virheellinen.

Yritykset kuten Meta, Valve ja HTC eivät paljasta laitteistojen myyntilukuja.

Steam Hardware Survey on luotettavin indikaattori PC-VR:n yleistymisestä – tai ainakin oli viime aikoihin asti.

Mainos

Tutkimus tehdään joka kuukausi satunnaisotannalle Steamin käyttäjäkunnasta. Jos päätät hyväksyä sen, se lataa PC:n tekniset tiedot ja oheislaitteet.

Ennen maaliskuuta 2020 kysely perustui siihen, että kuulokkeet oli kytketty USB:n kautta näytteenottohetkellä, mutta Valve muutti sen skannaamaan SteamVR-lokit viimeisen kuukauden ajalta.

Tutkimusmenetelmän muuttamisen jälkeen VR:ää käyttävien Steam-käyttäjien osuus on pysynyt suurin piirtein vakaana noin 2 prosentissa.

Toukokuun 2022 tiedot osoittivat suuren selittämättömän hyppäyksen 3,24 prosenttiin, mutta kesäkuun tiedot palasivat takaisin normaaliin odotettuun vaihteluväliin – 1,87 prosenttiin – mikä näytti osoittavan, että toukokuu oli vain yksittäinen poikkeama. Heinäkuun tiedot osoittavat kuitenkin vielä dramaattisempaa nousua – 6,67 prosenttiin.

Voimme varmuudella sanoa, ettei VR-käyttäjien määrä Steamissa heinäkuussa lähes nelinkertaistunut.

Uusia valtavirran kuulokkeita ei julkaistu eikä Quest 2:n hintaa alennettu – itse asiassa päinvastoin.

Todelliseen kasvuun liittyisi myös dramaattinen muutos kuulokekohtaisessa osuudessa, sillä vanhempien kuulokkeiden, joita ei enää myydä, myynti ei kasvaisi samaa tahtia.

Upload VR kysyi Valvelta selitystä poikkeukselliseen dataan, mutta yhtiöstä ei vastattu.

Mainos