Mainos
Vuoden paras äänikirja ja podcast valitaan Audio Awardsin yleisöäänestyksessä tammikuussa. Nelonen Median Suplan järjestämään Audio Awards -äänestykseen odotetaan kymmeniä tuhansia ääniä.

Äänikirja ja -podcast-palvelu Supla järjestää tammikuussa yleisöäänestyksen, jossa valitaan Vuoden Äänikirja ja Vuoden Podcast 2021. Audio Awards -palkintoja jaetaan nyt toista kertaa.

Viime vuonna Vuoden Äänikirjaksi valittiin Tuomas Nyholmin kirjoittama ja muusikko Samu Haberin itsensä lukema Samu Haber – Forever Yours. Tänä vuonna äänestykseen on lisätty Vuoden Podcastin kategoria.

– Ehdolla on 50 äänikirjaa ja 50 podcastia, olemme esivalinneet ehdokkaat kuluneen vuoden kuuntelumenestyksen ja näkyvyyden perusteella. Äänestäjillä on täysi valta päättää voittajasta, kertoo Suplan johtaja Johannes Saukko.

Mainos

Ehdokkaat julkaistaan 1.1.2022 osoitteessa audioawards.fi, ja äänestys on käynnissä 20.1. saakka. Molempien kategorioiden voittajat julkistetaan 27.1.2022.

Sekä Vuoden Äänikirja, että Vuoden Podcast palkitaan 2500 euron suuruisella rahapalkinnolla, joka osoitetaan Vuoden Äänikirjan osalta kirjan kirjoittajalle ja Vuoden Podcastin osalta podcastin esiintyjälle tai esiintyjille.

Audio Awards -palkintoja jaetaan jatkossa vuosittain. Vuonna 2023 palkintokategorioiden on määrä kasvaa merkittävästi ja palkinnot jaetaan Audio Awards -juhlagaalassa.

Mainos