Mainos

Savianimaatioelokuvistaan tunnetut Wallace ja Gromit ovat valloittaneet lounais-Englannissa sijaitsevan Bristolin kaupungin. Ympäri Bristolia on sijoitettu 80 erilaista Gromit-patsasta. Jokainen luomus on eri taiteilijan käsialaa ja rahoitettu eri organisaatioiden ja yhdistysten toimesta. Koko kaupunkialueen kattava näyttely alkoi 1. heinäkuuta ja kestää syyskuun 8. päivään saakka. Elokuun kolmantena päivänä kaikki patsaat huutokaupataan ja rahat lahjoitetaan hyväntekeväisyytenä. Kohteena on Bristolin lasten sairaala.

Bristol

Hallissa

Mainos

Patsaat ovat keränneet kaupunkiin tuhansia turisteja. Nähtävyyksien odotetaan tuovan miljoonien lisätulot kaupungille.
Patsaiden ympärillä käy jatkuva kuhina, kun lapset ja aikuiset tutkivat patsaiden maalauksia ja haluavat tulla ikuistetuksi tutun hahmon kanssa.

Patsaissa on mainioita yksityiskohtia, joita voi bongata tutkimalla niitä.

Taide-skaalaa löytyy laidasta laitaan. Gromitin voi bongata niin astronauttina, faaraona kuin kolikoilla peitettynäkin.

Steam Dog

Turistipisteestä voi käydä noutamassa oman Gromit-passin, johon voi kerätä leimoja ympäri kaupungin. Myös hop-in-hop-off -bussi kiertää kaupunkia, jonka avulla on mahdollisuus kiertää katsastamassa patsaat.

National Treasure

Koko kaupunki on hullaantunut Gromiteista ja koira on tuttu näky myös sanomalehdissä.

Kaupungilla järjestetään lapsille niin värityskilpailuja, aarteenetsintää kuin Gromit-aiheisia työpajojakin.

Astro Dog

Wallace ja Gromit ovat kotoisin Bristolista. Ne luoneet Aardman Studiot perustettin vuonna 1972. Läpimurtonsa studio teki Nick Parkin luomalla lyhyt elokuvalla Creature Comforts vuonna 1989. Kyseinen lyhytelokuva voitti Oscarin.

Park loi myös koomiset vahahahmot Wallacen ja Gromitin. 90-luvulla vahahahmot olivat tuttu näky tv-ruudussa .

Zodiac

Hero

2000-luvulla Aardman studiot lähtivät mukaan myös animaatiobisnekseen. Vuonna 2000 Chicken Run (Kananlento) toi studiolle miljoonatulot. Uusimpia tuotoksia Aardman studoilta ovat Virran viemää (Flushed Away) ja Arthur Christmas (Artturi Joulu)

Seuraava tuotannossa oleva animaatio on Shaun the Sheep, jonka ensi-iltaa kaavaillaan vuodelle 2015.

Teksti ja kuvat: Susanna Saarela

Mainos