Mainos
WarioWare: Move It! jatkaa parin sekunnin peleillä Wii:n Smooth Movesin jalanjäljissä. Mikropelien huuma jaksaa naurattaa, mutta jaksaako se pidempään kuin viisi sekuntia? 

Revi karvoja nenästä, hakkaa alas lonkeroita, leikkaa porkkana paloiksi, pidä liekkiä yllä. Tämä kuulostaa ehkä perinteiseltä vappuaamulta, mutta tällä kertaa kyse on WarioWare: Move It! -pelistä.

WarioWare: Move It! pakkaa valtaisan läjän viiden sekunnin mikropelejä, joissa pelaajan on villisti Joyconit käsissään heiluttava, kurkoteltava, lyödä, väistellä, ojennella ja vaikka mitä muuta, suorittaakseen nopean mikropelin. Mikropelin jälkeen tietty tulee uusi, ja uusi ja uusi mikropeli.

Mainos

WarioWare: Move It! seuraa liikeohjausten puolesta Wii:lle ilmestynyttä WarioWare: Smooth Movesia ja on toinen Switchille ilmestynyt WarioWare-peli.

Yli 200 mikropelin kattaukseen mahtuu kaikenlaista, mutta jaksaako kiinnostus pysyä yllä enempää, kuin yksi parin sekunnin mikropeli kestää?

Onneksi olkoon!

Wario voitti matkan paratiisisaarelle. Palkintoon kuului valitettavasti matka myös Warion 20 kaverille. Wario ei tätä sulata, vaan alkaa riehua saarella. Pian hän lentääkin päistikkaa vaaran keskelle.

Isoa nokkaansa ei aina kannata iskeä joka paikkaan

Hosu, heilu, väistä ja riehu!

WarioWare: Move It! on sekopäinen peli, täysin sekopäisellä tarinalla, jossa pelaillaan täysin sekopäisiä parin sekunnin mittaisia mikropelejä. Mikropeleinä voi olla esim. porkkanan leikkaaminen, laatikon avaaminen tai pallon heittäminen vapaalle pelaajalle.

Yleensä mikropelissä on yksi lyhyt toiminta. Ensimmäisellä kerralla pelaajan on keksittävä, mitä tehdä – ja nopeasti. Peli yleensä kertoo tehtävänannon, mutta asia ei ole aina maailman selkein. Pelit kuuluvat myös eri asentokategorioihin ja yksinpelin edetessä WarioWare: Move It! kertoo laiskan lakonisen tympeän ärsyttävästi legendan näistä asennoista.

Muuten peli on nopea kuin liukas saippua ammottavassa pöllönsilmässä, mutta näissä asentotarinoissa se etenee hitaasti, kuin humalaisen matka eteisen lattialta yläkertaan sänkyyn.

Yksinpelikampanja on sekin luonnollisesti vailla päätä ja häntää – tai sitten päitä ja häntiä on tusina ja koko komeus on ohi parissa tunnissa.

Yksinpelimuodon lisäksi WarioWare: Move It! -pelistä löytyy tukku moninpelimuotoja, sekä haastavampia (nopeampia) versioita mikropeleistä masokisteille.

WarioWare: Move It! on ensimmäinen Switch-peli, johon olen törmännyt, jossa on pakko pitää nauhoja kiinni Joyconeissa. Nauhat on oltava kiinni, sillä osa mikropeleistä vaatii vapaasti killuvat kass… Joyconit. Switch-Litelle tätä peliä ei kannata hankkia, ellei omaa teleskooppilinssejä tihrustamista varten ja paria kappaletta Joyconeja.

Huom.! Switchistä irralliset Joyconit ovat ainoa tapa, millä WarioWare: Move It! -peliä voi pelata. Sinua on varoitettu.

Ammattikoulun suurtalouskokkipuolen näyttökoe

Wariomaisen wärikästä

WarioWare: Move It! on WarioWare-peleille tuttuun tapaan sarjakuvamaisen värikäs, överi ja täynnä japanilaisten tv-reality-kilpailuiden outoa sarjakuvamaista estetiikkaa.

Äänimaailma pelissä on myös sitä samaa. Pohjolan kylmän ja ilottoman maaston pelaajan kannattaa vetää se paksu musta villapipo syvälle korvien päälle.

Nuiji menemään, lonkero kerrallaan!

Illanistujaisiin, joissa ei istuta

Jos olet ekaa kertaa kutsunut kaverit käymään opiskelijakämpässäsi, ja huomaat ettei sinulla olekaan sohvaa, on WarioWare: Move It! varsin pätevä tekosyy moisen puuttumiselle. WarioWare: Move It! sopii parhaiten hyvässä seurassa hassutteluun, ennen kuin siirrytään itse illan pääaiheeseen. Yksinään ohjainten kanssa heiluessa lähinnä kyseenalaistaa mielenterveyttään, mutta pimeää huonetta siinäkin tapauksessa valaisee sekä televisio että pelaajan hymy.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
WarioWare: Move It!
73 %
Edellinen artikkeliPelidevaaja paljasti: Borderlands 4 ja Tiny Tina’s Wonderlands 2 kehityksessä
Seuraava artikkeliGTA 6 saattaa tuoda mukanaan tarinalliset yksinpelilisäosat
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
warioware-move-it-arvosteluWarioWare: Move It! on kelpo viihdettä päättömällä meiningillä joka on parhaimmillaan hyvässä porukassa sekoillessa.