Mainos
Teksasin edustaja Joaquin Castro on vaatinut liittovaltion tutkimusta Warner Bros:n suhtautumisesta Coyote vs. Acme -elokuvaan. Studio suunnitteli alun perin hyllyttävänsä elokuvan hyötyäkseen verohelpotuksesta.

Castro tuomitsi Warner Bros:n taktiikan ja nimitti sitä ”saalistukseksi ja kilpailunvastaiseksi”.

Hän vertasi täysin valmiiden elokuvien hylkäämistä verohelpotusten vuoksi ”rakennuksen polttamiseen vakuutusrahojen takia”. Kongressiedustaja kehotti oikeusministeriötä ja liittovaltion kauppakomissiota tarkastelemaan tällaista toimintaa, kun ne tarkistavat kilpailusääntöjä.

Mainos

Alan vastareaktion jälkeen Warner Bros. perui päätöksensä ja yrittää nyt myydä elokuvaa muille studioille ja suoratoistopalveluille. Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun studio hyllyttää elokuvia verotussyistä; Batgirl ja Scoob! Holiday Haunt kohtasivat samanlaisen kohtalon viime vuonna.

Äänekäs edustaja taistelee elokuvien puolesta

Castro, joka tunnetaan äänekkäästä kannanotostaan median ja viihteen kilpailuongelmiin, oli aiemmin vaatinut Discoveryn ja AT&T:n WarnerMedian fuusion uudelleenarviointia.

Hän väitti, että tällaiset fuusiot voivat johtaa kilpailunvastaisiin käytäntöihin, kuten tuotteiden peruuttamiseen.

Oikeusministeriölle lähettämässään kirjeessä Castro korosti, että sisällöntuottajille aiheutuu merkittävää vahinkoa, kun hankkeita perutaan syvällä kehitystyössä ja jälkituotannossa. Hän kuvasi Warner Brosin toimintaa tosiasiallisesti ”catch and kill” -käytännöksi, joka rajoittaa vakavasti kuluttajien valinnanvaraa.

Vaatimus liittovaltion tutkimuksesta tuo uuden kerroksen Coyote vs. Acme -jupakkaan liittyvään kiistaan. Toisin kuin aiemmat hyllytetyt hankkeet, tämä elokuva on jo valmis ja saanut positiivisia testipisteitä koeyleisönäytöksissä.

Kannattajat painostivat Warner Bros:ia peruuttamaan päätöksensä, ja jotkut luovan työn tekijät peruivat tapaamisia vastalauseena.

Kelju K. Kojootin seikkailut nähdään vielä sittenkin

Warner Bros. on nyt antanut ohjaaja Dave Greenin myydä projektin, mutta studion hinnoittelustrategia on edelleen epäselvä. Elokuvan tulevaisuutta vaikeuttaa se, että sen 70 miljoonan dollarin budjetin korvaamiseksi elokuvasta voidaan tehdä verovähennys.

Coyote vs. Acme on live-actionin ja animaation hybridi, joka seuraa Kelju K. Kojoottia, kun hän lyöttäytyy yhteen asianajajan kanssa ACME-yhtiötä vastaan, ja peilaa klassista sarjakuvateemaa, jossa Coyote yrittää turhaan saada Maantiekiitäjän kiinni käyttämällä viallisia ACME-laitteita.

Mainos