Mainos
Warner Bros. Pictures ilmoitti viime viikolla kokeilevansa tulevien elokuviensa kanssa jotain uutta.

Se tuo leffat samaan aikaan sekä valkokankaille niissä maissa ja kaupungeissa joissa se Covid-tilanteesta huolimatta on mahdollista. Muualla elokuvat näytetään HBO Max -suoratoistopalvelussa.

Asia jakoi heti mielipiteitä somessa. Myös Dark Knight -trilogiasta ja Tenet-leffastaan tunnettu ohjaaja Christopher Nolan avasi sanaisen arkkunsa asian suhteen.

Mainos

– Jotkut alan suurimmista elokuvantekijöistä ja tärkeimmistä elokuvatähdistä menivät nukkumaan edellisenä iltana ajattelemalla työskentelevänsä suurimmassa elokuvastudiossa ja heräsivät aamulla tietoon, että he työskentelivät maailman huonoimman suoratoistopalvelun parissa, Nolan tivaa.

Mies jatkoi näkemystään myös bisneksen näkökulmasta, joka on koko elokuva-alan sydän.

“pandemiaa käytetään tekosyynä lyhyen aikavälin etujen saamiseksi”

– Warner Bros.:lla oli uskomaton koneisto elokuvataiteen levittämiseksi kaikkialle, sekä teattereihin että kotiin, ja he murskaavat sen tätä lukiessanne. He eivät ymmärrä mitä tässä menetetään. Heidän päätöksellään ei ole taloudellista merkitystä, ja jopa kaikkein laiskin Wall Street -sijoittaja voi nähdä tämän tyhmyyden, Nolan jatkaa.

Nolanin leffoja katselleet tietävät, että mies panostaa elokuvissaan erityisesti elokuvateatterielämykseen. Nämä eivät luonnollisesti pääse oikeuksiinsa televisiosta kotona kehnoilla tv-kaiuttimilla, joita valtaosassa kodeissa käytetään.

Nolan ei ole ainut, joka päästää soraääniä suustaan Warnerin ratkaisua kohtaan. Myös koko Legendary Picturesin poppoo on HBO Max -suunnitelmaa vastaan.

– Luulen, että pitkällä tähtäimellä kaikki studiot tietävät, että elokuvateatterikokemus palautuu ja on erittäin tärkeä osa ekosysteemiä. Nyt pandemiaa käytetään tekosyynä lyhyen aikavälin etujen saamiseksi. Ja se on todella valitettavaa. Se ei ole hyvä tapa harjoittaa liiketoimintaa. Mutta rokotus saapuu ja pandemia on kukistettu, ihmiset rakastavat elokuvissa käyntiä ja pääsevät taas nauttimaan oikeista elokuvaelämyksistä, Nolan tuumailee.

Warner Bros. on ilmoittanut julkaisevansa ainakin The Little Things-, Tom And Jerry-, The Many Saints Of Newark-, Reminiscence-, Godzilla Vs. Kong-, The Conjuring: The Devil Made Me Do It-, In The Heights-, Space Jam: A New Legacy-, The Suicide Squad-, Dune-, King Richard-, The Matrix 4-, Judas And The Black Messiah-, Mortal Kombat-, Those Who Wish Me Dead-, Malignant- ja Cry Macho -elokuvat HBO Max -palvelussa ensi vuoden aikana.

Mainos
Edellinen artikkeliCyberpunk 2077 sai arvosanansa – näin peli rankattiin maailmalla
Seuraava artikkeliNämä tutut pahikset 2000-luvulta palaavat kolmannessa Marvelin Spider-Man-elokuvassa