Mainos
Will Smith paljastaa, miten Steven Spielberg sai hänet suostuteltua ottamaan pääroolin Men in Black -elokuvassa.

Kevin Hartin Hart to Heart -ohjelman viimeisimmässä jaksossa näyttelijä kertoi, että hän oli lähellä kieltäytyä useista rooleista uransa aikana, ellei James Lassiter, hänen entinen managerinsa ja pitkäaikainen liikekumppaninsa, olisi auttanut häntä.

Smith sanoi Lassiterin olleen makutuomari ja itse asiassa syy siihen, että hän edes allekirjoitti joitakin merkittävimpiä projektejaan ja roolejaan.

Mainos

– Kun olin urani huipulla tekemieni 10 elokuvan aikana, JL valitsi elokuvat, hän sanoi.

– Hän vain, hänellä vain oli silmää, en halunnut tehdä Pursuit of Happynessia. En halunnut tehdä Alia ja JL valitsi Men in Blackin. Ymmärsin Men in Blackia vähän, mutta en halunnut ottaa roolia vastaan.

Näyttelijä selitti, että hän vastusti aluksi roolin vastaanottamista vuoden 1997 hittielokuvaan, koska hän oli juuri saanut valmiiksi vuoden 1996 Independence Day -elokuvan kuvaukset eikä halunnut tehdä kahta muukalaiselokuvaa peräkkäin.

Men in Black -elokuvan vastaavana tuottajana toiminut Spielberg ei kuitenkaan hyväksynyt kieltävää vastausta, joten hän otti henkilökohtaisesti yhteyttä Smithiin ja yritti saada tämän suostumaan elokuvaan.

– Steven Spielberg lähetti helikopterin hakemaan minua, Smith muisteli.

– Olin New Yorkissa. Puhuakseen minulle…. kopteri laskeutui hänen talolleen. Hän sai minun huomioni… ja se oli ensimmäinen kerta, kun join limonadia hiilihapotetulla vedellä. Sille ei voi sanoa ei.

– Hän sivalsi minulle keskustelussamme mitä kylmintä paskaa, näyttelijä vitsaili.

Smith näytteli myöhemmin agentti J:tä kolmessa Men in Black -elokuvassa.

Myöhemmin Hartin kanssa käymänsä keskustelun aikana Oscar-palkittu näyttelijä avautui myös vuoden 2022 Emancipationista ja siitä, kuinka hänestä tuntui, että hän meni roolissa liian pitkälle.

Smith esitti Peteriä elokuvassa, joka perustuu tositapahtumiin karanneesta orjasta, joka pakeni plantaasinomistajia, jotka melkein tappoivat hänet. Peteristä otettiin myös vuonna 1863 valokuva nimeltä ”Whipped Peter”.

Smith sanoi, että hän uppoutui rooliin liikaa kuvausten aikana ja kadotti itsensä koko prosessin ajan.

– Kun vain otan sen puheeksi, minua alkaa itkettää. Halusin tuntea orjuuden alennustilan ja menin vain liian pitkälle.

Näyttelijä muisteli jopa kauhistuttavaa hetkeä kuvauksissa, kun hän alkoi panikoida, koska kuvausryhmän jäsenet eivät pystyneet poistamaan hänen kaulansa ympärillä olleita ketjuja erästä kohtausta varten.

– Sanoin, että haluan oikean painon, laittakaa oikea paino niihin. Haluan oikeat ketjut, Smith selitti.

Niinpä he hankkivat oikeita vanhoja ketjuja ja laittoivat ne kaulaani ja he sovittivat niitä kokoani varten, ja seisoin siinä, ja rekvisiittamestari meni laittamaan avainta sisään, eikä avain toiminut. Olin ihmeissäni: ’Voi ei. Will, rauhoitu. Seisoin siinä, ja he juoksentelivat ympäriinsä, eivätkä saaneet minua pois siitä. Seisoin siellä noissa ketjuissa, aivan paniikissa.

Hänet vapautettiin lopulta, mutta Smith totesi, että vaikka hahmon näytteleminen vei häneltä henkilökohtaisesti veronsa, hän ei muuttaisi kokemustaan.

– En antaisi sitä takaisin. Se oli yksi hienoimmista kokemuksista, joita olen näyttelijänä koskaan saanut tehdä. Peter esitteli minut Jumalalle. Uskoni vahvistui sen elokuvan parissa työskentelyn jälkeen.

Mainos