Mainos
The Witcher 3: Wild Hunt -peliin realistisia vaginoita lisäävän modin luoja väittää CD Projekt Redin sisällyttäneen modin pelin next-gen-versioon ilman heidän lupaansa.

Witcher 3:n next-gen-päivitys julkaistiin joulukuussa erillisenä ostoksena PC:lle, Xbox Series X/S:lle ja PS5:lle sekä ilmaisena päivityksenä pelaajille, jotka omistivat pelin PC:llä ja viime sukupolven konsoleilla.

Ennen julkaisua CD Projekt vahvisti, että päivitys sisälsi erilaisia yhteisön tekemiä ja yhteisön innoittamia modeja, jotka paransivat visuaalista ilmettä ja pelin yleistä laatua.

Mainos

Hiljattain kävi ilmi, että eräs tällainen modi toi pelin naispuolisille NPC:ille tyylitellyt häpykarvat ja näkyvät häpyhuulet.

Kotakulle antamassaan lausunnossa CD Projekt sanoi, että modin lisäys oli ”tahaton” ja ehdotti, että se poistetaan tulevassa korjauksessa.

– The Witcher 3: Wild Huntin next-gen-versiossa on useita yhteisöltä peräisin olevia modeja, joita CD Projekt Red ei ole luonut, ja lisäksi lukuisia parannuksia, jotka studio on luonut ja toteuttanut sisäisesti, tiedottaja sanoi.

– Kaiken yhdistäminen yhteen oli monimutkainen prosessi, ja kyseiset tekstuurit ovat tahaton tulos, joka on läsnä julkaisuversiossa. Tämä on asia, jonka korjaamiseksi teemme töitä.

Kyseinen modi on vanha Nexus Mods -modi nimeltä Vaginas for Everyone, kuten sen luoja on nyt väittänyt.

Kotakulle antamassaan lausunnossa he myös syyttivät CD Projektia modin sisällyttämisestä ilman heidän lupaansa, vaikka vielä ei olekaan vahvistettu, onko todella näin.

Mitä tulee suosittujen modien sisällyttämiseen pelin next-gen-päivitykseen, CD Projekt on aiemmin sanonut, että se on ”hankkinut luvat niiden tekijöiltä, korvannut ne ja ne näkyvät päivitetyn pelin krediiteissä”.

Modin tekijä tuskin oikeasti on pahoillaan siitä, että modit ovat mukana pelissä, mutta käyttää tilaisuutta saadakseen asialle lisää julkisuutta ja mahdollisuuden tienata tukun rahaa.

Mitä sitten?

Kyseessähän ei ole uusi ilmiö. Pelien PC-versioihin on aina tehty alastonmodeja nais- ja mieshahmoille. Yleensä täydellisen aidon näköisinä. Näistä ei ole höristy liikoja tai joukkopahoitettu mieltä, mutta nyt kun modit ovat osana konsolitarjontaa, alkoi ongelmia tulemaan.

Onko kohu turha? Peli nimittäin on lähtökohtaisesti K-18 ja sisältää seksiä. Emättimet ovat luonnollinen osa ihmistä, jotka esitellään jo koulukirjoissa.

Ongelma ei oikeastaan olekaan tässä, vaan siinä, että amerikkalaisessa yhteiskunnassa seksi ja seksuaalisuus koetaan edelleen vahvana tabuna, vaikka maa on ristiriitaisesti maaliman suurin aikuisviihteen tuottaja.

Mainos