Mainos
Automaattisella tietojenkäsittelykoneella jo vuosia saatavilla ollut Bugbearin loistava romurallipeli, Wreckfest on saatu vihdoin valmiiksi asti ja se nauttii nyt konsolijulkaisustaan.

Arvioimme Wreckfestin kesäkuussa 2018, eikä arvosana tai arviointiperusteita ole syytä muuttaa konsoliversiossakaan. Sama meno jatkuu identtisenä. Kokonaisen arvion itse pelistä voit lukea tästä, sillä tässä artikkelissa hämmästellään konsoliversion eroja suhteessa pc-versioon.

Mainos

Wreckfest on rehellistä aivot narikkaan ja talla pohjaan mättöä. Tästä kertoo jo salolaisen JayRayn tuottama musiikkimättö, jolla peli pärähtää käyntiin.

Pelaajan autotallista löytyy aluksi yksi loppuunpoljettu amerikanrauta, jolla lähdetään amatööriluokan jokamieskisoihin voittamaan, mutta myös eliminoimaan vastustajien Volvo kaksnelikymppiset. Pikkuhiljaa talliin ostellaan sämpylä-Saabia, Volvoja, japsi- ja jenkkirautoja. Autokanta on suomalaisin silmin, herkullinen ja varsin arkinen.

Konsoliversiot toivat mukanaan Kuolemankaaren

Pelin konsoliversio julkaistiin ns. täysverisenä pelinä verrattuna pc-versioon, josta saatiin ensin nauttia vuosia early access -keskeneräisyyttä ja viime kesänä hyvin valmiin oloista versiota. Nyt pakettiin on lisätty joukko uusia tuulia, joilla peli on täydentynyt valmiiksi saakka. Konsoliversion uudet kilkkeet päivittyivät samalla myös pc-versioon, joka modiensa ja parempien grafiikkoidensa ansiosta on edelleen se kuningasversio.

Uusia herkkupaloja ovat mm. Kuolemankaari-rata, 2000-luvun alun extremeviihteistä tuttu moottoroitu sohva ja Chevy Van -asuntoauto. Muilta osin peli on samaa tuttua Destruction Derbya steroideilla.

Mutta, mutta missä on HDR?

PS4-versio jauhaa pääsääntöisesti 30 kuvaa sekunnissa nopeudella, resoluution ollessa skaalattua 4K:ta. HDR-tehosteita ei ole saatavilla, mutta ääniraita tukee sentään 5.1-surroundia.

Grafiikka on pääsääntöisesti samaa kuin pc:llä, mutta ainakin partikkelitehosteita on mielestäni hitusen vähemmän (perustuu perstuntumaan). Tekstuurien tarkkuus on samaa luokkaa pc-version kanssa, jossa ei ole erikseen HD-tekstuureita 4K-resoluutiolle.

Merkittävin miinus tuleekin ainoastaan latausajoista. Peli lataa paljon ja pitkään. Eniten latausaikoja joutuu odottelemaan uutta rataa käynnistäessä. Radalta valikoihin pääsee nopeammin, mutta odottelua on silti. Pahimmillaan valikoista radalle kestää latausruudun tuijottelua peräti minuutin. Tämä on pitkä aika odottaa, koska kisat ovat lyhyitä ja pelaamisen koukku on väkevä.

Kannattaako ostaa?

Wreckfest on mitä loistavinta autoviihdettä kaikille romurallin ja sekopäisen kaahailun ystäville. Nyt tämä iloke on vihdoin saatavilla myös konsoleille. Ostaisin sen heti, jollen olisi pelannut sitä jo vuosia pc:llä. Loistava ajomalli sekä ohjaimella, että ratilla ja polkimilla takaavat markkinoiden mainioimman ajotuntuman. Erinomainen soft body -fysiikka ja dynaamisesti hajoavat radat ja ajoneuvot hivelevät silmiä ja saavat hymyn huulille kerta toisensa jälkeen. Wreckfest on mahtavaa kaahausviihdettä, jonka on syytä löytyä jokaisen autopelaajan pelikirjastosta.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Wreckfest (PS4/XO)
90 %
Edellinen artikkeliChris Rockin reboottaama Saw on nyt kuvattu
Seuraava artikkeliNappaa nämä pelit ilmaiseksi PS4:lle syyskuun aikana
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
wreckfest-arvostelu-ps4-xboxWreckfest on mitä loistavinta autoviihdettä kaikille romurallin ja sekopäisen kaahailun ystäville. Loistava ajomalli sekä ohjaimella, että ratilla ja polkimilla takaavat markkinoiden mainioimman ajotuntuman. Erinomainen soft body -fysiikka ja dynaamisesti hajoavat radat ja ajoneuvot hivelevät silmiä ja saavat hymyn huulille kerta toisensa jälkeen. Wreckfest on mahtavaa kaahausviihdettä, jonka on syytä löytyä jokaisen autopelaajan pelikirjastosta.